Όχι πατάτα, αλλά φλούδα πατάτας!
«Δεν πετάμε τίποτα», έλεγαν οι γιαγιάδες μας!
Στη λογική αυτή κινείται και το σνακ αυτό που θα λατρέψεις.
Δεν είναι άλλο από τις τηγανητές φλούδες πατάτας που θα σε συναρπάσουν!
Φλούδες πατάτας τηγανητές σε 4 βήματα!
Πλένουμε καλά τις πατάτες.
Ξεφλουδίζουμε προσεχτικά τις πατάτες κόβοντας μακριές λωρίδες με λίγη σάρκα.
Tηγανίζουμε σε καυτό λάδι έως ότου γίνουν τραγανές.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με χοντρό αλάτι, κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε με ντιπ ή λιωμένο τυρί.
Οι εξωπραγματικές πατάτες φούρνου- Κρεμώδεις, ερεθίζουν τον ουρανίσκο
Γρήγορο σνακ με πατάτα!
Διαλέγουμε τέσσερις στενόμακρες πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις ψήνουμε ολόκληρες με τη φλούδα τους στους 200ο C για μία ώρα περίπου.
Aφού κρυώσουν, τις κόβουμε κατά μήκος για να πάρουμε από την κάθε πατάτα από δύο φέτες
σαν «φραντζολάκια».
Bάζουμε ανάμεσα στα «φραντζολάκια» λεπτές φέτες ψητών μανιταριών, φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ροδέλες ντομάτας και μοτσαρέλας και φέτες προσούτο.
Pαντίζουμε με ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι και σερβίρουμε τα σάντουιτς πατάτας
σε πιάτα.