Ξεχάστε τις βαρετές σαλάτες και τις έτοιμες. Φτιάξτε μόνοι σας τη ντομάτα όπως πρέπει, για τα μικρά γεύματά σας! Για 4-6 άτομα 1,5 κιλό ντοματίνια κομμένα στη μέση 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση 2 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι 1 μέτριο αποξηραμένα φύλλα δάφνης, θρυμματισμένα 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι […]
Ξεχάστε τις βαρετές σαλάτες και τις έτοιμες. Φτιάξτε μόνοι σας τη ντομάτα όπως πρέπει, για τα μικρά γεύματά σας!
Για 4-6 άτομα
1,5 κιλό ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
2 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
1 μέτριο αποξηραμένα φύλλα δάφνης, θρυμματισμένα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Το πιο «αθώο» κι εύγευστο dressing για τη σαλάτα σας
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και φροντίζει τη σχάρα στη μέση.
Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση. Αφαιρείτε τους σπόρους.
Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της συνταγής και τα ανακατεύετε καλά μεταξύ τους.
Σε ένα ταψί απλώνετε μια λαδόκολλα και αραδιάζετε τα ντοματίνια με 1,5 εκατοστό απόσταση μεταξύ τους.
Ρίξτε υπόλοιπο περιεχόμενο του μπολ πάνω από τα ντοματίνια.
Βάζετε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ζεσταίνετε για 6 ώρες στους 60 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ζαρώσουν και ξεραθούν. Αφήνετε να κρυώσουν, στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα δοχείο με καπάκι και κάλυμμα με το υπόλοιπο λάδι από το ταψί (προσθέστε επιπλέον, αν δεν υπάρχει αρκετό) για να καλύψει τις ντομάτες).
Φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε.
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά