Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ρέγκλινγκ: Να εφαρμοστούν κανονικά οι περικοπές των συντάξεων το 2019
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ρέγκλινγκ: Να εφαρμοστούν κανονικά οι περικοπές των συντάξεων το 2019

Οι περικοπές στις συντάξεις, από 1/1/2019, είναι μέρος της συμφωνίας, με βάση την οποία εκταμιεύθηκαν προηγούμενες δόσεις, σημειώνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ. Ο Ρέγκλινγκ εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν. Ο επικεφαλής του ESM, σε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για τον κατώτατο μισθό, με την προϋπόθεση οι αποφάσεις που θα ληφθούν να […]

Οι περικοπές στις συντάξεις, από 1/1/2019, είναι μέρος της συμφωνίας, με βάση την οποία εκταμιεύθηκαν προηγούμενες δόσεις, σημειώνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο Ρέγκλινγκ εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν.

Ο επικεφαλής του ESM, σε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για τον κατώτατο μισθό, με την προϋπόθεση οι αποφάσεις που θα ληφθούν να μην θέτουν σε κίνδυνο τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ρέγκλινγκ: Αν συνεχίσετε τις μεταρρυθμίσεις, θα συζητήσουμε και για το χρέος

Στο ζήτημα της προληπτικής γραμμής, ο Ρέγκλινγκ σχολίασε ότι είναι καλό να υπάρχει, καθώς από μόνη της είναι κάτι θετικό στα μάτια των αγορών, αλλά συμπλήρωσε ότι μπορεί και να μη χρειαστεί.

Σε ό,τι αφορά το χρέος τόνισε ότι τυχόν μεσοπρόθεσμα μέτρα, αν κριθούν αναγκαία, θα συνοδεύονται από «κάποιου είδους στενότερη επιτήρηση», ενώ αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα της σύγκλισης με το ΔΝΤ και της εξαγοράς των δανείων του προς την Ελλάδα από τον ESM.

Ρέγκλινγκ για Ελλάδα: Πουθενά αλλού τόσα προβλήματα και τόσο αδύναμη διοίκηση

Τέλος, κοστολογεί στα 86 δισ. ευρώ και ένα τρίτο μνημόνιο τις απώλειες από το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις