Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / SOS: Διεθνείς απατεώνες εξαπατούν καταναλωτές της ΔΕΗ (pic)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SOS: Διεθνείς απατεώνες εξαπατούν καταναλωτές της ΔΕΗ (pic)

Του Πέτρου Καρσιώτη S.O.S από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας προς τους καταναλωτές της ΔΕΗ, καθώς διεθνείς απατεώνες μέσω παραπλανητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων προσπαθούν να πείσουν τους ανύποπτους ότι έχουν επιλεγεί από τη Δημόσια Επιχείρηση για να λάβουν χρηματικό ποσό ως επιστροφή!!! Δικογραφία για απόπειρα απάτης μέσω διαδικτύου Οι αστυνομικοί της Δίωξης μετά από σχετικές καταγγελίες […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

S.O.S από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας προς τους καταναλωτές της ΔΕΗ, καθώς διεθνείς απατεώνες μέσω παραπλανητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων προσπαθούν να πείσουν τους ανύποπτους ότι έχουν επιλεγεί από τη Δημόσια Επιχείρηση για να λάβουν χρηματικό ποσό ως επιστροφή!!!

Δικογραφία για απόπειρα απάτης μέσω διαδικτύου

Οι αστυνομικοί της Δίωξης μετά από σχετικές καταγγελίες πολιτών που έλαβαν στους υπολογιστές τους παρόμοια μηνύματα, σχημάτισαν δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Διευθύνσεις που παραπέμπουν στη ΔΕΗ

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγείλει οι πολίτες που έγιναν αποδέκτες τέτοιων μηνυμάτων,  άγνωστοι δράστες τους τα απέστειλαν  από διευθύνσεις που παρέπεμπαν στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.).

Μ αυτά, όπως προαναφέρθηκε, τους πληροφορούσαν ότι δήθεν έχουν… επιλεγεί από την ανωτέρω επιχείρηση για να λάβουν χρηματικό ποσό ως επιστροφή.

Παράλληλα προχωρούσαν και σ αυτό που πραγματικά επιδίωκαν.

Στοιχεία ταυτότητας, επικοινωνίας, τραπεζικής κάρτας και λογαριασμού

Τους παρακινούσαν να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα (στοιχεία ταυτότητας, επικοινωνίας, τραπεζικού λογαριασμού, τραπεζικής κάρτας και κωδικούς ασφαλείας) σε σελίδα προσπελάσιμη μέσω υπερσυνδέσμου, ενώ για να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στα παραπλανητικά μηνύματά τους χρησιμοποιούσαν το λογότυπο της Δ.Ε.Η..

Σε Γαλλία, Γεωργία βρήκε την άκρη η Δίωξη

Από την ενδελεχή αστυνομική ψηφιακή- διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, διαπιστώθηκε ότι τα επίμαχα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχαν αποσταλεί από εταιρία-πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου με έδρα στη Γαλλία, ενώ η σελίδα στην οποία καλούνταν τα υποψήφια θύματα να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα άνηκε σε εταιρία με έδρα στη Γεωργία.

Ενημερώθηκαν οι Αρχές Γαλλίας- Γεωργίας

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκαν οι Αρχές Γαλλίας και Γεωργίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις