Είναι το φαγητό- εφιάλτης των παιδικών μας χρόνων. Κανένας μας δεν ήθελε να γυρίσει από το σχολείο και να δει τις φακές πάνω στο τραπέζι, ακόμη κι αν ήταν ζεστές- ζεστές. Τα όσπρια όμως είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές για τον οργανισμό μας και μπορούν να μας σώσουν από πολλές ασθένειες. Ένα από τα […]
Είναι το φαγητό- εφιάλτης των παιδικών μας χρόνων.
Κανένας μας δεν ήθελε να γυρίσει από το σχολείο και να δει τις φακές πάνω στο τραπέζι, ακόμη κι αν ήταν ζεστές- ζεστές.
Τα όσπρια όμως είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές για τον οργανισμό μας και μπορούν να μας σώσουν από πολλές ασθένειες.
Ένα από τα καλύτερα πιάτα για την υγεία, είναι οι φακές. Βέβαια, μερικές φορές αισθανόμαστε μια αδιαθεσία και στομαχικές διαταραχές, αφού τις καταναλώσουμε.
Οι φακές, στον εξωτερικό τους φλοιό, περιέχουν κάποια μη θρεπτικά συστατικά, που μπορεί να μην αφήνουν την πέψη του οργανισμού να γίνει κανονικά.
Αυτός είναι και ο λόγος που η χώνεψη γίνεται δύσκολα.
Δείτε επίσης:
Επτά μυστικά για τα πιο νόστιμα ζυμαρικά
Υπάρχει όμως λύση.
Το κόλπο είναι να μουλιάσεις τις φακές πριν το μαγείρεμα γιατί έτσι εξουδετερώνονται αυτά τα μη θρεπτικά συστατικά.
Βάλε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τις φακές και κάλυψέ τες με κρύο νερό.
Επειδή οι φακές είναι ένα μικρό όσπριο, αρκούν 2-4 ώρες μούλιασμα.
Στη συνέχεια, στράγγιξε το νερό και ξέπλυνε πάλι τις φακές γρήγορα με φρέσκο, κρύο νερό και είναι έτοιμες να τις μαγειρέψεις.
Και θα δεις που στο εξής, θα «κολλήσεις»…!