Ναι, υπάρχει τρόπος το παγωτό που όλοι ξέρουμε και λατρεύουμε να γίνει ακόμα πιο νόστιμο. Χρειάζεσαι Παγωτό φυσικά! Μια οικογενειακή συσκευασία με την αγαπημένη σας γεύση. 2 αυγά 150 γρ. αλεύρι 1 βανίλια 180 γρ. τριμμένη φρυγανιά Σιρόπι σοκολάτα για γαρνιτούρα Λάδι για το τηγάνισμα Το κολπάκι για να σερβίρεις τέλεια το παγωτό, όταν είναι […]
Ναι, υπάρχει τρόπος το παγωτό που όλοι ξέρουμε και λατρεύουμε να γίνει ακόμα πιο νόστιμο.
Χρειάζεσαι
- Παγωτό φυσικά! Μια οικογενειακή συσκευασία με την αγαπημένη σας γεύση.
- 2 αυγά
- 150 γρ. αλεύρι
- 1 βανίλια
- 180 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- Σιρόπι σοκολάτα για γαρνιτούρα
- Λάδι για το τηγάνισμα
Το κολπάκι για να σερβίρεις τέλεια το παγωτό, όταν είναι «πέτρα»
Αρχικά βγάζουμε το παγωτό από τη συσκευασία και το κάνουμε πολλές μπάλες.
Μόλις τις ετοιμάσουμε τις βάζουμε στην κατάψυξη πάλι για 1 ώρα. Όσο πιο παγωμένο είναι το παγωτό τόσο καλύτερα.
Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Παίρνουμε τις παγωμένες μπάλες παγωτού και τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το μείγμα αυγού και βανίλιας και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά, δημιουργώντας έτσι μια υπέροχη κρούστα γύρω από κάθε μπάλα.
Αποθηκεύουμε τις μπάλες με την κρούστα για 1 ώρα ακόμα στην κατάψυξη. Μόλις περάσουν τα απαραίτητα λεπτά, ετοιμαζόμαστε για το τηγάνισμα. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, κάθε μπάλα πρέπει να σκεπαστεί πλήρως από λάδι όταν τηγανίζεται. Γι’ αυτό αν διαθέτετε φριτέζα προτιμήστε να την χρησιμοποιήσετε. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ένα βαθύ τηγάνι.
Μόλις το λάδι έχει κάψει, βουτήξτε την μπάλα παγωτού, για λίγα λεπτά μόνο, μέχρι η κρούστα να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
Σερβίρετε αμέσως το παγωτό και για την μεγαλύτερη απόλαυσή σας γαρνίρετε το με σιρόπι σοκολάτας.