Λαχταριστά τυροπιτάκια στο… πι και φι!

PLUS

Λαχταριστά τυροπιτάκια στο… πι και φι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Αυτή είναι η συνταγή για λαχταριστά τυροπιτάκια τα οποία φτιάχνονται μέσα σε πέντε μόλις λεπτά! Πρόκειται για την ιδανική συνταγή που θα βγάλει από τη δύσκολη θέση το άτομο που μαγειρεύει, όπως φαίνεται και από τη συνταγή στο womantoc. gr. Είναι εύκολο στο να τα ετοιμάσεις, ενώ όποιος τα γευτεί θα γλείφει τα δάχτυλά του! […]

19.03.2018 | 10:53

Αυτή είναι η συνταγή για λαχταριστά τυροπιτάκια τα οποία φτιάχνονται μέσα σε πέντε μόλις λεπτά!

Πρόκειται για την ιδανική συνταγή που θα βγάλει από τη δύσκολη θέση το άτομο που μαγειρεύει, όπως φαίνεται και από τη συνταγή στο womantoc. gr.

Είναι εύκολο στο να τα ετοιμάσεις, ενώ όποιος τα γευτεί θα γλείφει τα δάχτυλά του!

Η συνταγή έχει ως εξής:

Για τη ζύμη:

1 φλ. σπορέλαιο

1 φλ. χλιαρό γάλα

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 κ. σ. ξύδι

½ κ. γλ. αλάτι

1 κ. γλ. μαγιά σε σκόνη

400 gr περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Διαβάστε ακόμα:

Το μυστικό για τέλειο τοστ

Για τη γέμιση:

½ αυγό

200 γρ. φέτα

λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί

πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

αυγό

σουσάμι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35o C), τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε να μέχρι διαλυθούν.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε ανακατεύοντας.
  3. Αφού η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα την χωρίζουμε σε μπαλάκια ομοιόμορφα. ΠΡΟΣΟΧΗ: η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και αρκετά λαδερή.
  4. Πατάμε την ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει.
  5. Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και γεμίζουμε τα πιτάκια.
  6. Τέλος, αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσαμε αλεύρι ολικής άλεσης.

Exit mobile version