Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συμμορία Ρομά σκορπούσε τον τρόμο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμμορία Ρομά σκορπούσε τον τρόμο

Του Πέτρου Καρσιώτη Επί δέκα πέντε μήνες, παγίδευαν διερχόμενους οδηγούς και πεζούς ηλικιωμένους. Στους πρώτους έριχναν «βροχή» από πέτρες στα τζάμια των αυτοκινήτων τους και με την ακινητοποίηση που ακολουθούσε ορμούσαν,  άρπαζαν μετρητά και κοσμήματα και σε κάποιες περιπτώσεις και τα ίδια τα αυτοκίνητα. Στους ηλικιωμένους εφάρμοζαν κυκλωτικές κινήσεις Στους δεύτερους εφάρμοζαν κυκλωτικές κινήσεις. Τους εντόπιζαν […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Επί δέκα πέντε μήνες, παγίδευαν διερχόμενους οδηγούς και πεζούς ηλικιωμένους.

Στους πρώτους έριχναν «βροχή» από πέτρες στα τζάμια των αυτοκινήτων τους και με την ακινητοποίηση που ακολουθούσε ορμούσαν,  άρπαζαν μετρητά και κοσμήματα και σε κάποιες περιπτώσεις και τα ίδια τα αυτοκίνητα.

Στους ηλικιωμένους εφάρμοζαν κυκλωτικές κινήσεις

Στους δεύτερους εφάρμοζαν κυκλωτικές κινήσεις. Τους εντόπιζαν στο δρόμο, τους κύκλωναν και είτε χτυπώντας τους είτε με την απειλή ότι θα τους χτυπήσουν, άρπαζαν μετρητά και κοσμήματα.

Όλα αυτά από τις αρχές του 2017 στην περιοχή Εξαμίλια της Κορινθίας. Μόλις πριν από λίγες ημέρες καταγγελία έκανε και το τελευταίο θύμα τους.

Η 72χρονη που ενώ οδηγούσε δέχθηκε επίθεση με πέτρες

Ήταν μια 72χρονη γυναίκα που ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό της δέχθηκε κι εκείνη «βροχή» από πέτρες.

Τραυματισμένη στο κεφάλι από τα θραύσματα των τζαμιών ακινητοποίησε το όχημα.

Άνοιξαν τις πόρτες κι άρπαξαν τσάντα και κινητό

Οι δράστες άνοιξαν τις πόρτες άρπαξαν την τσάντα της και το κινητό της και διέφυγαν.

Είχε έρθει η ώρα της μεγάλης επιχείρησης των αστυνομικών της ασφάλειας Κορίνθου οι οποίοι είχαν συγκεντρώσει τα στοιχεία για τα μέλη αυτής της συμμορίας του τρόμου.

Συνελήφθησαν εννέα Ρομά, οι τρεις ανήλικοι

Συνελήφθησαν εννέα Ρομά, από τους οποίους οι τρεις ανήλικοι, τρεις 19χρονοι, δύο ηλικίας 21 και 24 χρόνων καθώς και μία 42χρονη.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί είκοσι εννέα περιπτώσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας, στα Εξαμίλια Κορινθίας, καθώς και δεκατέσσερις  περιπτώσεις κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Είχαν κλέψει έντεκα αυτοκίνητα, βρέθηκαν τα οκτώ

Προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 7.2.2017 έως και 18.3.2018, στα Εξαμίλια Κορινθίας, πέρα από τις ληστείες, αφαίρεσαν και έντεκα οχήματα, οκτώ  από τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στις 10.000 η συνολική λεία τους

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000  ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Δείτε ακόμη:

Αδιανόητο: Έβαζαν μικρά παιδιά, να φυλάνε τσίλιες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις