Μια από τις «γαστρονομικές» λατρείες είναι τα τυράκια και τα αλλαντικά.
Μαζί με παξιμάδια, πιπέρι ή μέσα σε σαλάτες, μας κάνουν να μην μπορούμε να αντισταθούμε. Γι’ αυτό, πρέπει να τα προσέχουμε ιδιαίτερα!
Συνήθως τα αλλαντικά ξεραίνονται -ειδικά στις άκρες τους.
Αυτό συμβαίνει όταν έρχονται σε επαφή με τον κρύο αέρα του ψυγείου, επειδή δεν είναι καλά σκεπασμένα.
Μπορούν, όμως, να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάστασή τους αν έρθουν σε επαφή με το νερό.
Μην ξεχνάτε ότι τα αλλαντικά έχουν ποσοστό υγρασίας γύρω στο 40-45%.
Για να μαλακώσουν, λοιπόν, να τι θα κάνετε!
Μιαμ- μιαμ: Το tip για να ψηθεί η γεμιστή πατάτα σε χρόνο dt
Βγάλτε τα από το ψυγείο και αφήστε τα για λίγα λεπτά μέσα σε ένα μπολ με δροσερό νερό.
Στη συνέχεια, στραγγίξτε τα και αφού τα κλείσετε σε αεροστεγές μπολ, αποθηκεύστε τα και πάλι στο ψυγείο.
Έτοιμα, σαν να τα πήρατε μόλις.