Τα κρεμμύδια είναι το ιδανικό, σπιτικό γιατρικό για πολλές περιπτώσεις.
To κρεμμύδι είναι λαχανικό και χαρακτηριστικό του είναι η καυτερή γεύση και το έντονο άρωμα.
Είναι γνωστό, εδώ και χιλιάδες χρόνια, δυναμωτικό αλλά έχει και ιαματικές ιδιότητες, ενώ η εύκολη καλλιέργειά του και η μεγάλη διάρκεια ζωής σε αποθήκευση βοήθησαν στη διάδοσή του.
Διαβάστε ακόμα
Οι τροφές για να «πολεμήσετε» τη φλεγμονή
Το κρεμμύδι είναι το καλύτερο «φάρμακο» του σπιτιού. Μπορεί να βάλει κανείς μισό κρεμμύδι πάνω σε τσίμπημα από έντομο, ώστε να ανακουφιστεί από τον κνησμό και τον πόνο.
Επιπλέον, τυλίγοντάς το σε βαμβακερό πανί και ζεσταίνοντάς το, χρησιμοποιείται ως κομπρέσα για πόνους στο αυτί, προσφέροντας άμεση ανακούφιση.