Πολλά είναι τα οφέλη του κόκκινου πιπεριού (πιπέρι cayenne) για την υγεία.
Το πιπέρι καγιέν προέρχεται από την ποικιλία της πιπεριάς τσίλι και η καυτερή του γεύση οφείλεται στην καψαϊκίνη. Σύμφωνα με το rd. com και το onmed. gr, αποτελεί εξαιρετική πηγή β-καροτενίου.
Διαβάστε ακόμα
Κρεμμύδι: Το καλύτερο «φάρμακο» του σπιτιού!
Έτσι, προστατεύει τα κύτταρα και μειώνει τον κίνδυνο πολλών ασθενειών. Είναι επίσης πλούσιο σε χρήσιμες ουσίες, όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, ριβοφλαβίνη, κάλιο και μαγγάνιο.
Μερικά ακόμα οφέλη για να το εντάξεις στη διατροφή σου είναι τα εξής:
- Ανακουφίζει από τους πόνους των αρθρώσεων και των μυών
- Ενισχύει την καύση θερμίδων
- Είναι καλό για το κρυολόγημα
- Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου
- Βελτιώνει τα συμπτώματα της ψωρίασης
- Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος
- Αντιμετωπίζει τη δυσοσμία του στόματος
- Είναι καλή πηγή βιταμίνης Α
- Βοηθά στην πέψη