Μια από τις κλασικές συνταγές του πασχαλινού τραπεζιού είναι το χταπόδι. Είναι, πέρα από γευστικό, και πολύ θρεπτικό, ενώ αποτελεί και τον ιδανικό ουζομεζέ. Είτε είσαι με παρέα είτε είσαι με οικογένεια, ικανοποιεί τις γευστικές απαιτήσεις των παρευρισκομένων. «Απαγορεύεται» να λείπει από το εορταστικό μενού και η παρακάτω συνταγή, όπως φαίνεται και στο sarakosti. gr, είναι […]
Μια από τις κλασικές συνταγές του πασχαλινού τραπεζιού είναι το χταπόδι.
Είναι, πέρα από γευστικό, και πολύ θρεπτικό, ενώ αποτελεί και τον ιδανικό ουζομεζέ. Είτε είσαι με παρέα είτε είσαι με οικογένεια, ικανοποιεί τις γευστικές απαιτήσεις των παρευρισκομένων.
«Απαγορεύεται» να λείπει από το εορταστικό μενού και η παρακάτω συνταγή, όπως φαίνεται και στο sarakosti. gr, είναι μια πολύ εύκολη λύση για να εντυπωσιάσει κανείς τους καλεσμένους του.
Διαβάστε ακόμα
Τέλειο αποτέλεσμα: «Έξυπνα» μυστικά για τα ψάρια
Υλικά
- Ένα μέτριο χταπόδι 1-1 ½ κιλό
- 2 φύλλα δάφνης
- 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- 3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
- 2-3 κόκκους πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι.
- Το τοποθετούμε σε μία βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης και το πιπέρι.
- Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
- Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
- Το σερβίρουμε κρύο σαν μεζέ με πράσινες ελιές και συνοδεία ούζου.