Φτιάξτε τη δική σας κέτσαπ με αγνά υλικά και συνοδεύστε τηγανητές πατάτες, κρεατικά και σάντουιτς με τη σπιτική σας κέτσαπ.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα, 15 λεπτά
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 116
Η sauce που θα απογειώσει τις τηγανητές πατάτες
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
600 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλ. τσαγιού ξίδι
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κ.γλ. μουστάρδα
1/2 κ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
1/2 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά.
Πολτοποιούμε την κέτσαπ στο μίξερ. Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζουμε για άλλα 30΄σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει.
Τη διατηρούμε στο ψυγείο.