Το πανάρισμα είναι στην ουσία η επικάλυψη φαγητών με αλεύρι, αυγό, φρυγανιά πριν από το τηγάνισμα. Αν έχετε βαρεθεί το συνηθισμένο τρόπο, δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε ορισμένα υλικά που έχετε στη κουζίνα σας. Πανάρισμα χωρίς φρυγανιά Με ξηρούς καρπούς: Τριμμένα αμύγδαλα, φιστίκι Αιγίνης, καρυδόψιχα, κάσιους ή απλώς οι αγαπημένοι σας ξηροί καρποί σε mix […]
Το πανάρισμα είναι στην ουσία η επικάλυψη φαγητών με αλεύρι, αυγό, φρυγανιά πριν από το τηγάνισμα.
Αν έχετε βαρεθεί το συνηθισμένο τρόπο, δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε ορισμένα υλικά που έχετε στη κουζίνα σας.
Πανάρισμα χωρίς φρυγανιά
Με ξηρούς καρπούς:
Τριμμένα αμύγδαλα, φιστίκι Αιγίνης, καρυδόψιχα, κάσιους ή απλώς οι αγαπημένοι σας ξηροί καρποί σε mix θα γίνουν μια τέλεια ιδέα παναρίσματος.
Με σιμιγδάλι χοντρό
Για χρυσαφένιο χρώμα και ανάλαφρη υφή και γεύση στο πανέ φιλέτο σας.
Με δημητριακά
Χοντροτριμμένα δημητριακά θα απογειώσουν τη συνταγή σας.
Με παρμεζάνα
Ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά φλοίδες παρμεζάνας, κατόπιν τις αλευρώνουμε, τις βουτάμε σε χτυπημένο αυγό και επικαλύπτουμε με αυτές το φιλέτο μας.
Κράκερς τυριού
Ιδανικό για πανάρισμα κοτόπουλο, πάντα τριμμένα.
Η πιο γλυκιά εκδοχή της φέτας – ‘Ο.τι πρέπει για σήμερα!
Σουσάμι
Ταιριάζει πολύ σε συνδυασμό με μέλι στο κοτόπουλο πανέ.
Πανάρισμα χωρίς αυγό
Γάλα
Έχει ακριβώς την ίδια δράση με το αυγό, δηλαδή βοηθάει το υλικό του παναρίσματος να κολλήσει στο φιλέτο. Πολλοί προτιμούν το γάλα εβαπορέ για το πανάρισμα.
Μαρμελάδα
Κι όμως, είναι η καλύτερη ιδέα για πανάρισμα κρεατικών, αρκεί να είναι πολύ παχύρρευστη ώστε να κολλήσουν καλά τα υλικά στο κρέας.
Μέλι
Μία πολύ πρωτότυπη ιδέα για να πανάρετε κοτόπουλο. Περάστε το στη συνέχεια από σιμιγδάλι και το γευστικό αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.
Γιαούρτι
Αν ετοιμάζετε σνίτσελ, αντικαταστήστε το χτυπημένο αυγό με γιαούρτι που θα αναμίξετε 1/2 κ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη και 2 κ.γλ. τριμμένο τυρί.