Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Άρθρο – καταπέλτης για τον Τσίπρα: Αντέδρασε το ελληνικό ΥΠΕΞ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθρο – καταπέλτης για τον Τσίπρα: Αντέδρασε το ελληνικό ΥΠΕΞ

Άρθρο – φωτιά κατά του Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. «Τίποτα δεν είναι καλό στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καυχιέται για τις μεταρρυθμίσεις του. Στην πραγματικότητα, κυβερνά σε ένα σύστημα διαφθοράς και κακής οικονομικής διαχείρισης» επισημαίνεται στο δημοσίευμα. «Ως εδώ τα όνειρα. Αλλά η πραγματικότητα προ πολλού δεν είναι τόσο ρόδινη, […]

Άρθρο – φωτιά κατά του Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

«Τίποτα δεν είναι καλό στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καυχιέται για τις μεταρρυθμίσεις του. Στην πραγματικότητα, κυβερνά σε ένα σύστημα διαφθοράς και κακής οικονομικής διαχείρισης» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

«Ως εδώ τα όνειρα. Αλλά η πραγματικότητα προ πολλού δεν είναι τόσο ρόδινη, το μέλλον είναι αβέβαιο και η πορεία προς την ομαλοποίηση της αιωνίως ευρισκόμενης ενώπιον της αβύσσου χώρας, δύσβατη και μακρά».

Διαβάστε ακόμα

Ομιλία Τσίπρα στο Καστελόριζο: Μετά από χίλια κύματα, βρήκαμε λιμάνι (vid)

«Η μιζέρια των Ελλήνων» είναι ο τίτλος του άρθρου με υπογραφή του Richard Fraunberger. Κάνει εκτενή αναφορά στις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, με αναφορές στον σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού του Μαξίμου Νίκο Καρανίκα, τον ξάδελφο του πρωθυπουργού Γιώργο Τσίπρα, αλλά και τον ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ που διορίστηκε από τον Παύλο Πολάκη διοικητής του νοσοκομείου Σαντορίνης.

«Πρώην γκαρσόνι, πρώην δάσκαλος και παλιός κομματικός φίλος του Τσίπρα. Τον κάλεσε ο Τσίπρας και τώρα ως σύμβουλος είναι υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού στη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού. Ο Καρανίκας είναι πολυάσχολος άνθρωπος. Κοιτάει πολύ το κινητό του και έξω από το παράθυρο, μερικές φορές τρυπάει ένα χαρτί. Κυρίως όμως τουϊτάρει».

Διαβάστε ακόμα

Ο Χρήστος Σπίρτζης «έκοψε» δημοσιογράφο του Σκάι

Τονίζεται πως, ύστερα από τρία μνημόνια, τα μεγάλα προβλήματα δεν έχουν λυθεί, όπως είναι η γραφειοκρατία, η πολυνομία,η  ανικανότητα κρατικής μηχανής, το πελατειακό κράτος, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή.

«Γιατί να επενδύσουν στην Ελλάδα; Επειδή τους αρέσουν οι δοκιμασίες θάρρους; Επειδή πιστεύουν περισσότερο στη μακροπρόθεσμη λύση των ελληνικών προβλημάτων και λιγότερο στα γρήγορα κέρδη; Ποια επιχείρηση θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, όταν λείπει η ασφάλεια προγραμματισμού και δικαίου;», συνεχίζει.

Διαβάστε ακόμα

Δήλωση-πρόκληση για τη βραχονησίδα – Ξυδάκης: «Σαχλαμάρες…» (ηχητικό)

«Όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ «1984», ξέρει τι σημαίνει διγλωσσία. Η δυνατότητα να έχεις στο μυαλό σου δύο αντιφατικές πεποιθήσεις και να δέχεσαι και τις δύο ταυτόχρονα. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέχει καλά αυτήν την τέχνη».

Όσο αφορά στις εκλογές, σχολιάζει το εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο μεταξύ 10 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία. Το φθινόπωρο του 2019 θα γίνουν εκλογές. Προφανώς τότε θα παιχτεί θέατρο, για να κερδηθεί η εύνοια των ψηφοφόρων. Το έργο λέγεται Novartis και πραγματεύεται την κακοβουλία και την απληστία, εν ολίγοις, το αδυσώπητο κακό».

Η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ξένου ΜΜΕ σχετικά με το δημοσίευμα της FAS για την Ελλάδα, δήλωσε τα εξής:

«Όσο πλησιάζει η ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και η έξοδος από τα μνημόνια, τόσο συγκεκριμένοι κύκλοι και μέσα ενημέρωσης επιδιώκουν τη δημιουργία αρνητικών και εσφαλμένων εντυπώσεων προκειμένου να μην επιτρέψουν να βγει η Ελλάδα από την κρίση και τον έλεγχό τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις