Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Αυστηρό μήνυμα Τόμσεν για το αφορολόγητο
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Αυστηρό μήνυμα Τόμσεν για το αφορολόγητο

Η Ελλάδα πρέπει να αναθεωρήσει τη δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί, η οποία φασίζεται στην υπερφορολόγηση μικρής φορολογικής βάσης, είπε ο Πολ Τόμσεν. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, επισήμανε πως στόχος του Ταμείου είναι η διαμόρφωση πολιτικών φορολογικών πολιτικών που έχουν αναπτυξιακό πρόσημο. Αναφορικά με το χρέος δήλωσε: «Αυτό που ζητάμε για το χρέος είναι, όταν […]

Η Ελλάδα πρέπει να αναθεωρήσει τη δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί, η οποία φασίζεται στην υπερφορολόγηση μικρής φορολογικής βάσης, είπε ο Πολ Τόμσεν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, επισήμανε πως στόχος του Ταμείου είναι η διαμόρφωση πολιτικών φορολογικών πολιτικών που έχουν αναπτυξιακό πρόσημο.

Αναφορικά με το χρέος δήλωσε: «Αυτό που ζητάμε για το χρέος είναι, όταν πάμε στο ΔΣ, να μπορούμε να εξηγήσουμε ποια είναι η στρατηγική».

Τον Ιούνιο οι αποφάσεις για το αφορολόγητο

«Εχουμε αποδεχτεί ότι τα μέτρα θα προχωρήσουν στο τέλος του προγράμματος του ESM, υπό την προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης από την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Δηλώσεις και αφορολόγητο – Τι να προσέξετε

Υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία στη μεθοδολογία και τη στρατηγική και στο τέλος του προγράμματος, θα κάνουμε το «καλιμπράρισμα» των μέτρων με βάση το DSA.

Σχετικά με την «καθαρή έξοδο», ο Πολ Τόμσεν ανέφερε πως αν η Ελλάδα εφαρμόσει το πρόγραμμα και υπάρξει συμφωνία στο χρέος, θα μπορέσει να έχει μια «καλή» έξοδο, ωστόσο, η απόφαση για προληπτική γραμμή εξαρτάται αποκλειστικά από την ελληνική κυβέρνηση.

«Το κλειδί είναι, κοιτώντας μπροστά, ότι η πρόσβαση στις αγορές εξαρτάται από την ολοκλήρωση του προγράμματος αλλά και τη διατήρηση των μεταρρυθμίσεων.

Με αυτό είμαι πεπεισμένος ότι θα επιστρέψει στις αγορές», ανέφερε.

Πλειστηριασμοί: Πατούν… γκάζι οι τράπεζες

Για το αφορολόγητο επισήμανε πως «το θέμα δεν είναι να πιάσεις ένα στόχο αλλάτο  πώς θα το κάνεις. Θα έχουμε συζήτηση για το εάν το μείγμα πολιτικής είναι φιλικό στην ανάπτυξη και σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστεί».

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα μπορεί να πιάσει τους στόχους, αλλά η ανησυχία μου είναι ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με φιλικό τρόπο προς την ανάπτυξη», είπε μεταξύ άλλων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις