Αυτή είναι η λαχταριστή συνταγή για κρέπες με ζαμπόν και κρέμα γάλακτος.
Η κρέπα είναι ιδανική γιατί μπορεί- με τα κατάλληλα υλικά- να γίνει και για πρωινό και για μεσημεριανό και για βραδινό.
Επίσης μπορεί να είναι είτε αλμυρή είτε γλυκιά και η εν λόγω συνταγή, όπως φαίνεται και στο newside. gr, θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου αλλά και εσένα τον ίδιο!
Διαβάστε ακόμα
Αναποδογυριστή… μηλόπιτα για να γλείφεστε
Υλικά
Για 2-4 άτομα
Για τις κρέπες
- 4 μεγάλα αβγά
- 2 κούπες γάλα
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 6-7 κουταλιές του γλυκού λιωμένο βούτυρο
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγη κρέμα γάλακτος
Για τη γέμιση
- 200 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
- 600 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- λίγο βούτυρο για το τηγάνι
- 200 γραμμάρια μανιτάρια
Εκτέλεση
Για τις κρέπες
- Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο.
- Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.
- Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολύ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος.
- Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσών και γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα.
- Το χύνετε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάτε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή.
Για τη γέμιση
- Σε μια μεγάλη πιατέλα βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει την κρέπα. Φτιάχνετε όσες κρέπες θέλετε, φροντίζοντας ανάμεσα τους να υπάρχει πάντα ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.
- Στη συνέχεια αφού έχουν ετοιμαστεί οι κρέπες, τις γεμίζετε με τυρί κασέρι τριμμένο, ζαμπόν σε φέτες, μανιτάρια και τυλίγεται τις κρέπες σαν κύλινδρο.
- Τις βάζετε σε πυρέξ και τις περιχύνετε με κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με τυριά τριμμένα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν οι κρέπες!