Το 42% των γυναικών (1 στις 5) αντιμετωπίζει πρόβλημα τριχόπτωσης. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχει μεγάλη επίπτωση τόσο στην αυτοπεποίθηση όσο και στις κοινωνικές δραστηριότητες και τις επαφές της με τον κοινωνικό και επαγγελματικό περίγυρο. Η ανδρογενής αλωπεκία, (φαράκλα), είναι πολύ συχνή στο γυναικείο φύλο, και οφείλεται κυρίως στην κληρονομικότητα. Διαβάστε ακόμα Υπέρταση; Με αυτά […]
Το 42% των γυναικών (1 στις 5) αντιμετωπίζει πρόβλημα τριχόπτωσης.
Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχει μεγάλη επίπτωση τόσο στην αυτοπεποίθηση όσο και στις κοινωνικές δραστηριότητες και τις επαφές της με τον κοινωνικό και επαγγελματικό περίγυρο.
Η ανδρογενής αλωπεκία, (φαράκλα), είναι πολύ συχνή στο γυναικείο φύλο, και οφείλεται κυρίως στην κληρονομικότητα.
Διαβάστε ακόμα
Υπέρταση; Με αυτά τα βότανα θα τη «ρίξεις»
Ωστόσο υπεισέρχονται και ορμονικοί παράγοντες, είτε στην εφηβεία, είτε στην εμμηνόπαυση, όπου το πρόβλημα επιδεινώνεται, γιατί τότε παύει να υπάρχει η ευεργετική δράση των οιστρογόνων.
Άλλες αιτίες τριχόπτωσης μπορεί να είναι νοσήματα του θυρεοειδούς, το έντονο στρες, ένα τραυματικό γεγονός, ένα μεγάλο χειρουργείο, ή ακόμα και η εγκυμοσύνη, όπου η γυναίκα μπορεί να χάνει ολόκληρες τούφες από το κεφάλι της, ωστόσο το πρόβλημα ξεπερνιέται εντός εξαμήνου.
«Τα μαλλιά μας αναγεννώνται σε καθημερινή βάση, που σημαίνει ότι χάνουμε γύρω στις 80 με 100 τρίχες κάθε μέρα. Όταν η ποσότητα είναι μεγαλύτερη τότε σίγουρα το θέμα είναι παθολογικό».