Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σκληρή γραμμή Σολτς για το ελληνικό χρέος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή γραμμή Σολτς για το ελληνικό χρέος

Απαισιόδοξο για συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών για ελάφρυνση χρέους εμφανίζεται το Βερολίνο. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Ολαφ Σολτς είναι ενάντια στην πρόταση της Γαλλίας, για ελάφρυνση χρέους με βάση την ανάπτυξη, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται η Handelsblatt. Το έγγραφο του ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να δικαιούται έναν τέτοιο μηχανισμό […]

Απαισιόδοξο για συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών για ελάφρυνση χρέους εμφανίζεται το Βερολίνο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Ολαφ Σολτς είναι ενάντια στην πρόταση της Γαλλίας, για ελάφρυνση χρέους με βάση την ανάπτυξη, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται η Handelsblatt.

Το έγγραφο του ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να δικαιούται έναν τέτοιο μηχανισμό ελάφρυνσης χρέους, χωρίς αυστηρούς όρους.

«Η αδύναμη ανάπτυξη συνεπώς δεν θα πρέπει να δίνει το δικαίωμα στην Ελλάδα να μειώσει τις αποπληρωμές χρέους», επισημαίνει το έγγραφο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

«Τρεις προϋποθέσεις για την έξοδο της Ελλάδος από το Μνημόνιο»

Οι όροι θα πρέπει να περιλαμβάνουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόζει τους κοινά συμφωνημένους κανονισμούς προϋπολογισμού για την ευρωζώνη, αναφέρει επίσης το έγγραφο.

«Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί, δεν υπάρχει κάτι προκαθορισμένο σε αυτό το ζήτημα», απάντησε εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Handelsblatt.

Bild: «Πάλι θα μας στοιχίσουν δισεκατομμύρια οι Έλληνες»

Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα συνεχιστούν και η Γερμανία ελπίζει ότι θα υπάρξει συμφωνία εγκαίρως πριν από το τέλος του τρίτου προγράμματος, σημείωσε η ίδια.

«Η απόφαση αυτή σίγουρα θα πάρει μερικές ακόμη εβδομάδες, συμπλήρωσε πάντως, σύμφωνα με το Reuters.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις