Δεν θα μπορείς να αντισταθείς σε αυτά τα ντόνατς!

PLUS

Δεν θα μπορείς να αντισταθείς σε αυτά τα ντόνατς!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Όσο παχυντικά κι αν είναι τα ντόνατς, άλλο τόσο γευστικά και απολαυστικά αποδεικνύονται σε κάθε μπουκιά. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα αντιστέκεται κανείς μόλις τα δει. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων. Αυτό που… τρελαίνει- πέρα από τη γεύση τους- είναι η δυνατότητα να κάνεις όποιον συνδυασμό θες! Ένας από αυτούς […]

26.04.2018 | 10:57

Όσο παχυντικά κι αν είναι τα ντόνατς, άλλο τόσο γευστικά και απολαυστικά αποδεικνύονται σε κάθε μπουκιά.

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα αντιστέκεται κανείς μόλις τα δει. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων.

Αυτό που… τρελαίνει- πέρα από τη γεύση τους- είναι η δυνατότητα να κάνεις όποιον συνδυασμό θες! Ένας από αυτούς είναι και τα καραμελωμένα ντόνατς με maple syrup.

Υλικά

Για τη ζύμη 

  • 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας maple syrup
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας βουτυρόγαλα

Διαβάστε ακόμα

Δε θα μείνει ούτε… ψίχουλο!

Για το γλάσο

  • 2 κουταλιές σούπας maple syrup
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • καφέ χρώμα τροφίμων
  • πεκάν για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι σ’ ένα μικρό μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το maple syrup, το αυγό και εκχύλισμα βανίλιας.
  • Προσθέτουμε το βουτυρόγαλα κι ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε μέσα και τα ξηρά συστατικά κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βάζουμε τη ζύμη μας σε ειδικά φορμάκια για ντόνατς.
  • Ψήνουμε για 7-10 λεπτά στους 180-200 βαθμούς στον φούρνο.
  • Περνάμε τα ντόνατς με λίγο maple syrup και αφήνουμε στην άκρη.
  • Για να φτιάξουμε το γλάσο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  • Περνάμε με το γλάσο κάθε ντόνατ κι αφήνουμε στην άκρη.
  • Πασπαλίζουμε με τα πεκάν κι απολαμβάνουμε
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Exit mobile version