Απαραίτητο για την υγεία είναι το κόκκινο κρέας και η ένταξή του στη διατροφή. Αν και έχει συνδεθεί με παθήσεις όπως ο καρκίνος και η φλεγμονή στο έντερο, το κόκκινο κρέας έχει υψηλή θρεπτική αξία. Παρέχει πολύτιμες πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και άλλα απαραίτητα συστατικά. «Η πολύ συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος συνδέεται με προβλήματα […]
Απαραίτητο για την υγεία είναι το κόκκινο κρέας και η ένταξή του στη διατροφή.
Αν και έχει συνδεθεί με παθήσεις όπως ο καρκίνος και η φλεγμονή στο έντερο, το κόκκινο κρέας έχει υψηλή θρεπτική αξία. Παρέχει πολύτιμες πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και άλλα απαραίτητα συστατικά.
«Η πολύ συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος συνδέεται με προβλήματα υγείας», έχει δηλώσει Αμερικανίδα διατροφολόγος.
Με την προϋπόθεση όμως ότι δεν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση, το κόκκινο κρέας μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας υγιεινής διατροφής.
Διαβάστε ακόμα
Φάε μαύρη σοκολάτα και… κέρδισε!
Περιέχει μεγάλη ποσότητα των βιταμινών Β6 και Β3, οι οποίες υποστηρίζουν τη λειτουργία του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου, τον οποίο χρειαζόμαστε για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων αλλά και την καλή λειτουργία του μεταβολισμού.
Μάλιστα, το κόκκινο κρέας περιέχει την τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στη σύνθεση της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που εξασφαλίζει την καλή διάθεση.
Πόσο κόκκινο κρέας πρέπει να καταναλώνουμε λοιπόν; Σύμφωνα με το AICR, η κατανάλωση μαγειρεμένου κόκκινου κρέατος δεν πρέπει να είναι πάνω από τα 510 γραμμάρια την εβδομάδα.