Σήμα κινδύνου κρούει ο ΟΗΕ για τις αθρόες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της η Ύπατη Αρμοστεία ζητά τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση των υποδομών υποδοχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι στιγμής τον Απρίλιο έχουν φτάσει στον Έβρο 2.900 άνθρωποι, κυρίως από το Ιράκ και τη Συρία. […]
Σήμα κινδύνου κρούει ο ΟΗΕ για τις αθρόες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της η Ύπατη Αρμοστεία ζητά τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση των υποδομών υποδοχής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι στιγμής τον Απρίλιο έχουν φτάσει στον Έβρο 2.900 άνθρωποι, κυρίως από το Ιράκ και τη Συρία.
Αυτό ισοδυναμεί με το μισό του εκτιμώμενου αριθμού αφίξεων στην περιοχή κατά τη διάρκεια του 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται από την Υ.Α., τον Απρίλιο οι χερσαίες αφίξεις ξεπέρασαν τις αφίξεις μέσω θαλάσσης.
Τσαβούσογλου: «Η προσπάθεια της Ελλάδας δεν θα αλλάξει τις θέσεις μας»
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η αύξηση θέτει υπό πίεση το μόνο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) στην περιοχή του Έβρου, που βρίσκεται στο Φυλάκιο.
Ο πληθυσμός στο Κ.Υ.Τ. έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη χωρητικότητά του των 240 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 120 ασυνόδευτων και χωρισμένων από τις οικογένειές τους παιδιών».
«Καθώς το Κ.Υ.Τ. είναι υπερπλήρες, και ενώ οι αρχές πασχίζουν για την έγκαιρη καταγραφή και ταυτοποίηση και για την παροχή υπηρεσιών όπως η ιατρική και ψυχο-κοινωνική φροντίδα και η διερμηνεία, οι νεο-αφιχθέντες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, οδηγούνται αρχικά σε ακατάλληλους αστυνομικούς χώρους κράτησης στην περιοχή αναμένοντας να αδειάσουν θέσεις στο Κ.Υ.Τ.» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.