Πουρές για χάδια – Πώς θα πετύχετε την τέλεια υφή

PLUS

Πουρές για χάδια – Πώς θα πετύχετε την τέλεια υφή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ο πουρές θεωρείται κάτι πολύ εύκολο, όμως πόσες φορές σας βγήκε χάλια, με κολλώδη υφή;  Δείτε τα μυστικά για την πιο βελούδινη υφή… Ποικιλία πατάτας Αποφύγετε τις πατάτες για τηγάνισμα, οι οποίες έχουν λιγότερο άμυλο, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν σωστά, να μην απορροφούν τα υγρά που προσθέτουμε  και ως αποτέλεσμα η υφή τους να […]

01.05.2018 | 11:40

Ο πουρές θεωρείται κάτι πολύ εύκολο, όμως πόσες φορές σας βγήκε χάλια, με κολλώδη υφή; 

Δείτε τα μυστικά για την πιο βελούδινη υφή…

Ποικιλία πατάτας

Αποφύγετε τις πατάτες για τηγάνισμα, οι οποίες έχουν λιγότερο άμυλο, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν σωστά, να μην απορροφούν τα υγρά που προσθέτουμε  και ως αποτέλεσμα η υφή τους να είναι μαστιχωτή κι ελαστική.

Αντίθετα, οι πατάτες που είναι πλούσιες σε άμυλο πολτοποιούνται σωστά, απορροφούν τα υγρά που προσθέτουμε, δίνοντας στον πουρέ την τέλεια, αφράτη, αέρινη, βελούδινη υφή που πρέπει να έχει.

Πάντα στις πατάτες που βράζουμε πρέπει να βάζουμε κρύο νερό

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτοντας  το κρύο νερό. Μετράμε τον χρόνο βρασμού από την ώρα που θα πάρουν βράση. Αν βάλετε στις πατάτες καυτό νερό ή τις ρίξετε σε νερό που βράζει, τότε το εξωτερικό κομμάτι θα βράσει γρηγορότερα από την καρδιά της πατάτας, με αποτέλεσμα μέχρι να βράσει να μαλακώσει το κέντρο της πατάτας, ενώ το εξωτερικό τμήμα θα διαλυθεί και θα λιώσει.

Γίνεται πολύ πιο νόστιμος ο πουρές αν προσθέτουμε το αλάτι όταν βράζουμε τις πατάτες και μετά, στο τέλος της πολτοποίησης, διορθώνουμε προσθέτοντας λίγο επιπλέον.

Μην ξεχνάτε ότι για βελούδινη υφή στον πουρέ όποιο υλικό προσθέσετε πρέπει να είναι ζεστό.

Αν βάλετε κρύο γάλα, κρέμα ή βούτυρο από το ψυγείο στην καυτή λιωμένη πατάτα, δεν θα απορροφήσει σωστά μιας και θα ρίξει απότομα την θερμοκρασία της πατάτας. Επίσης, τα ζεστά υλικά απορροφούνται σχεδόν αμέσως, με αποτέλεσμα να χρειάζεται λιγότερο ανακάτεμα.

Κάτι «βρώμικο» στο… πόδι – Η πιο γρήγορη πίτσα, χωρίς λιπαρά

Όταν η πατάτα λιώνει τότε αποβάλλει το άμυλο. Όσο πιο πολύ ανακατεύουμε τόσο περισσότερο άμυλο αποβάλλεται και τόσο περισσότερο ελαστικός γίνεται ο πουρές με αποτέλεσμα να γίνει σαν λάστιχο. Μία σωστά βρασμένη πατάτα λιώνει απλά με μια ξύλινη κουτάλα. Ούτε μίξερ ούτε ειδικά εργαλεία χρειάζονται.

Αν επιθυμείτε ο πουρές σας να γίνει λείος και βελούδινος χρησιμοποιήστε μύλο αλέσεως λαχανικών.

Αφού βράσετε τις πατάτες στραγγίστε τις πολύ καλά και βάλτε τις ξανά για ένα λεπτό στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, για να στεγνώσουν τελείως.

Όσο λιγότερο νερό έχουν οι πατάτες τόσο πιο νόστιμος θα βγει ο πουρές μας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Ντύθηκε» στα λευκά το Παρίσι - Είχαν να δουν τόσο χιόνι τον Νοέμβριο από το 1968 01.05.2018 | 11:40
Σάλος με την Ειρήνη Παπαδοπούλου – Σε διαθεσιμότητα οι πιλότοι επειδή η τραγουδίστρια μπήκε στο πιλοτήριο 01.05.2018 | 11:40
Κτηματολόγιο: Μηνυτήρια αναφορά για κύκλωμα χρησικτησίας σε νησιά του Αργοσαρωνικού 01.05.2018 | 11:40
Τροχαίο στην Καβάλα - Αυτοκίνητο σφήνωσε ανάμεσα σε πεζοδρόμιο και είσοδο πολυκατοικίας 01.05.2018 | 11:40
Οίκος Fitch: Αμετάβλητο το αξιόχρεο της Ελλάδας, στο ΒΒΒ- με σταθερό outlook 01.05.2018 | 11:40
Φαραντούρης: «Ο Πολάκης είναι καλός για δεύτερος ή τρίτος, όχι για να ηγηθεί, συννενοηθήκαμε;» 01.05.2018 | 11:40
Ζαχαράκη στο συνέδριο Νεολαίας του ΕΛΚ: «Στόχος μας ένα περιβάλλον φιλικό προς την οικογένεια και τα παιδιά» 01.05.2018 | 11:40
Ο Γεωργιάδης απαντά σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ: «Αυξήσαμε 74% τον προϋπολογισμό και λέτε ότι καταρρέει;» 01.05.2018 | 11:40
Exit mobile version