Θέλετε να φάτε κάτι “βρώμικο” αλλά δεν σας φτάνουν τα χρήματα να παραγγείλετε πίτσα; Φτιάξτε μόνοι σας! Μια πρόχειρη, χωρίς λιπαρά! Υλικά 1 φλυτζάνι ντοματίνια Τυρί μοτσαρέλα ή burrata 1 φρατζόλα ψωμί ή μπαγκέτα Υλικά για πέστο: φύλλα βασιλικού, 2 σκελίδες σκόρδο, 1/4 φλυτζανιού παρμεζάνα, 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι Ζεστό ψωμάκι με… «χρώματα» […]
Θέλετε να φάτε κάτι “βρώμικο” αλλά δεν σας φτάνουν τα χρήματα να παραγγείλετε πίτσα; Φτιάξτε μόνοι σας! Μια πρόχειρη, χωρίς λιπαρά!
Υλικά
1 φλυτζάνι ντοματίνια
Τυρί μοτσαρέλα ή burrata
1 φρατζόλα ψωμί ή μπαγκέτα
Υλικά για πέστο: φύλλα βασιλικού, 2 σκελίδες σκόρδο, 1/4 φλυτζανιού παρμεζάνα, 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Ζεστό ψωμάκι με… «χρώματα» – Μην το χάσεις!
Εκτέλεση
Κόψτε τα ντοματίνια στα δύο, βάλτε τα σε ένα μπολ, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και αφήστε τα στην άκρη
Φτιάξτε το πέστο: Βάλτε τον βασιλικό και τα σκόρδα σε μουλινέτα -Χτυπήστε
Προσθέστε την παρμεζάνα, χτυπήστε, προσθέστε λίγο αλάτι και το ελαιόλαδο, όσο χρειαστεί ώσπου να γίνει το πέστο σαν smoothie
Ανάψτε το γκριλ
Κόψτε το ψωμί σε μεγάλες φέτες, ραντίστε το με ελαιόλαδο και ψήστε το στο γκριλ για 2-3 λεπτά
Βάλτε από πάνω το πέστο, την burrata σε φέτες και τέλος τα μαριναρισμένα ντοματίνια -Ψήστε για 1-2 λεπτά ακόμη, σβήστε το γκριλ και αφήστε για 3-4 λεπτά ώσπου να λιώσει όμορφα το τυρί