Το καλοκαίρι «απειλεί» από τώρα την άνοιξη με πολλούς να έχουν ήδη ξεχυθεί στις παραλίες. Και τι συνοδεύει καλύτερα το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα; Ένα παγωτό θα έλεγε κανείς, ως πρώτη σκέψη, αλλά μια γρανίτα ή καλύτερα μια παγωμένη γρανίτα σε ξυλάκι είναι η ιδανική λύση. Δροσιστικό και λαχταριστό γλυκό για μικρούς και μεγάλους, […]
Το καλοκαίρι «απειλεί» από τώρα την άνοιξη με πολλούς να έχουν ήδη ξεχυθεί στις παραλίες.
Και τι συνοδεύει καλύτερα το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα; Ένα παγωτό θα έλεγε κανείς, ως πρώτη σκέψη, αλλά μια γρανίτα ή καλύτερα μια παγωμένη γρανίτα σε ξυλάκι είναι η ιδανική λύση.
Δροσιστικό και λαχταριστό γλυκό για μικρούς και μεγάλους, ενώ η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη είναι πανεύκολη και ετοιμάζεται μέσα σε δέκα λεπτά, αν και μετά πρέπει να περιμένεις λίγο μέχρι τα ice pops να είναι έτοιμα προς κατανάλωση.
Υλικά
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 310 ml γάλα 3,5% λιπαρά
- 40 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 140 γρ. μπισκότα γεμιστά με κρέμα ή σοκολάτα σπασμένα σε μικρά κομμάτια
Διαβάστε ακόμα
Τα cupcakes είναι trend – Ο πιο εύκολος τρόπος να τα φτιάξεις
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μεσαίο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Μοιράζουμε τα μπισκότα στις ειδικές θήκες για popsicles των 80 ml και μοιράζουμε και το μείγμα με την κρέμα γάλακτος.
- Βάζουμε και τα ειδικά ξυλάκια για παγωτά και παγώνουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσουν.