Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μπλόκο… του ελληνικού Δημοσίου στο άσυλο για τον ένα από τους «8»
ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκο… του ελληνικού Δημοσίου στο άσυλο για τον ένα από τους «8»

Κατά της χορήγησης ασύλου στους 8 Τούρκους αξιωματικούς τάχθηκε το ελληνικό Δημόσιο. Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε σήμερα (4/5) το μείζον ζήτημα για τη χορήγηση ή μη ασύλου στον ένα από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Στη δίκη δεν παρέστη ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, καθώς βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρής φρούρησης για λόγους ασφαλείας. Όμως, […]

Κατά της χορήγησης ασύλου στους 8 Τούρκους αξιωματικούς τάχθηκε το ελληνικό Δημόσιο.

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε σήμερα (4/5) το μείζον ζήτημα για τη χορήγηση ή μη ασύλου στον ένα από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Στη δίκη δεν παρέστη ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, καθώς βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρής φρούρησης για λόγους ασφαλείας.

Όμως, παρενέβη ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας τασσόμενος υπέρ της χορήγησης ασύλου στους Τούρκους αξιωματικούς για τους οποίους ο Άρειος Πάγος έχει αμετάκλητα αποφανθεί κατά της έκδοσης.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ελληνικού Δημοσίου τάχθηκαν κατά της χορήγησης ασύλου στον συγκεκριμένο αξιωματικό ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, η οποία του έχει χορηγήσει άσυλο.

Διαβάστε ακόμα

Ο μικρός «στρατός» για τον Τούρκο αξιωματικό – Δρακόντεια μέτρα

«Αν υπάρχουν, που υπάρχουν, σοβαροί λόγοι συμμετοχής των συγκεκριμένων αξιωματικών στο πραξικόπημα, τότε δεν δικαιούνται ασύλου», τόνισε νομικός εκπρόσωπος του Δημοσίου.

Και συμπλήρωσε: «H Επιτροπή που του χορήγησε το άσυλο δέχθηκε, ότι ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός δεν μετείχε στο πραξικόπημα, δεν θα τύχει δίκαιης δίκης στην Τουρκία και τα στοιχεία σε βάρος του είναι αόριστα. Όμως, όλα αυτά δεν μπορούν να στηρίξουν την ιδιότητα του πρόσφυγα και εξ αυτού να στηρίξουν τη χορήγηση ασύλου».

Από την πλευρά των συνηγόρων του αιτούντος άσυλο, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, ανέφερε ότι «η υπόθεση αυτή δεν είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής, αλλά θέμα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και δεν είναι δυνατόν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής να κρίνουν τη χορήγηση ασύλου».

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί προσεχώς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις