Aν θες να γλείφεις τα δάχτυλά σου, τότε αυτή είναι η συνταγή για τέλειο φιστικοβούτυρο.
Όπως φαίνεται και από τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, θα χρειαστείς μόλις τρία υλικά και λιγότερο από πέντε λεπτά για να το ετοιμάσεις.
Υλικά
- 400 γρ. αλατισμένα φιστίκια
- 2 κ.σ. φιστικέλαιο
- 1 κ.σ. κοφτή μέλι
Διαβάστε ακόμα
Η νοστιμότερη αραβική πίτα: Τι να μην ξεχάσεις για να εντυπωσιάσεις!
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στο μίξερ τα φιστίκια και το φιστικέλαιο και τα χτυπάμε με τα μαχαίρια.
- Σε περίπτωση που τα φιστίκια δεν είναι αλατισμένα ρίχνουμε και 1-2 πρέζες αλάτι.
- Χτυπάμε για 3 λεπτά με 3 διακοπές για να ελέγχουμε το μείγμα μας. Δεν πρέπει στο μείγμα να υπάρχουν κομμάτια φιστικιού, ούτε να μοιάζει με σκληρή πάστα.
- Όσο πιο πολύ τα χτυπάμε τόσο πιο καλό θα γίνει το μείγμα μας γιατί τα φιστίκια θα βγάλουν τα έλαιά τους και θα βοηθήσουν να γίνει το φιτικοβούτυρό μας.
- Μετά λοιπόν από 3 λεπτά, το μείγμα μας έχει γίνει ρευστό και έχει αναπτύξει θερμότητα.
- Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 5”, ουσιαστικά να κάνει 3 βόλτες.
- Το φιστικοβούτυρό μας είναι έτοιμο!
- Σερβίρουμε πάνω σε φρυγανιές με μαρμελάδα φράουλα.
Χρήσιμο tip: Για φιστικοβούτυρο σοκολάτας, προσθέτουμε στο μίξερ κομμάτια σοκολάτας.