Η συνταγή απαιτεί 3 μόνο υλικά. Αν ανοίγοντας κάποια στιγμή το φούρνο σκεφτείτε ότι οι πατάτες σας καίγονται απλά σκεφτείτε πως το βούτυρο είναι αυτό που τους δίνει αυτό το πανέμορφο καραμελωμένο χρώμα. Συνοδέψτε τις με κοτόπουλο ή χοιρινό ή φάτε τις και σκέτες. Φτιάξε το πιο νόστιμο burger στο σπίτι (vid) Για 4 άτομα […]
Η συνταγή απαιτεί 3 μόνο υλικά.
Αν ανοίγοντας κάποια στιγμή το φούρνο σκεφτείτε ότι οι πατάτες σας καίγονται απλά σκεφτείτε πως το βούτυρο είναι αυτό που τους δίνει αυτό το πανέμορφο καραμελωμένο χρώμα.
Συνοδέψτε τις με κοτόπουλο ή χοιρινό ή φάτε τις και σκέτες.
Φτιάξε το πιο νόστιμο burger στο σπίτι (vid)
Για 4 άτομα θα χρειαστείτε:
1 κιλό γλυκοπατάτες (περίπου 2 μεγάλες)
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. αλάτι
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες και κόψτε τις σε λεπτές ροδέλες.
Σε ένα ταψάκι απλώστε βούτυρο και πασπαλίστε με λίγο αλάτι. Βάλτε τις πατάτες και ρίξτε από πάνω βούτυρο και αλάτι.
Ψήστε για 20 λεπτά. Γυρίστε τις από την άλλη μεριά και ψήστε για ακόμα 20 λεπτά.
Έξτρα tip:Ό,τι απομείνει και δεν το φάτε μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για περίπου 5 μέρες.
Καλή απόλαυση!