Χωρίς φραπέ δεν μπορεί ο Έλληνας, παρά την βίαιη είσοδο του espresso στη ζωή μας! Κι όμως, παρά την φαινομενική ευκολία του, πολλές φορές δεν πίνεται. Είναι γνωστό πως όλα θέλουν τον τρόπο τους. Για να φτιάξετε έναν καλό φραπέ με μίξερ, θα πρέπει να κάνετε τα εξής: 1) βάλτε σε ένα ποτήρι 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού […]
Χωρίς φραπέ δεν μπορεί ο Έλληνας, παρά την βίαιη είσοδο του espresso στη ζωή μας! Κι όμως, παρά την φαινομενική ευκολία του, πολλές φορές δεν πίνεται.
Είναι γνωστό πως όλα θέλουν τον τρόπο τους.
Για να φτιάξετε έναν καλό φραπέ με μίξερ, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:
1) βάλτε σε ένα ποτήρι 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού καφέ φραπέ,
2) αν τον θέλετε γλυκό βάλτε και 2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη, για μέτριο βάλτε 1 κουταλιά
«Θεϊκό» φιστικοβούτυρο με τρία μόλις υλικά (vid)
3) βάλτε πολύ λίγο κρύο νερό!
Βάλτε ελάχιστο νερό (1-2 κουταλιές της σούπας), γιατί άμα βάλετε πολύ, τότε όλος σας ο καφές θα γίνει αφρός!
4) χτυπήστε το μίγμα με το μίξερ, όχι για πολύ ώρα!
Φροντίστε το μίξερ να φτάνει στον πάτο και χτυπήστε όσο λιγότερο γίνεται, μέχρι να νιώσετε ότι έχει διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και ο καφές.
Αν τον χτυπήστε πολύ λίγο, τότε θα πίνετε κόκκους ζάχαρης και καφέ, ενώ αν τον χτυπήσετε πολύ, τότε ο φραπέ σας θα γίνει νεροζούμι.
Φτιάξε το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό σε δέκα λεπτά
Φροντίστε αυτό το λίγο χτύπημα να γίνει σωστά και να διαλύσετε τους κόκκους.
5) προσθέστε ~1-2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
προσοχή: το γάλα εβαπορέ είναι συμπυκνωμένο. Αν πρόκειται να προσθέσετε φρέσκο γάλα, θα πρέπει να βάλετε περίπου την 3πλάσια ποσότητα!
6) προσθέστε 2 μεγάλα παγάκια
Μην προσθέσετε πολλά μικρά παγάκια, αλλά 2 μεγάλα, θα γίνει καλύτερος!
7) συμπληρώστε με παγωμένο νερό μέχρι επάνω
8) βάλτε το καλαμάκι και γυρίστε το 3-4 σβούρες