Το παραδέχτηκε ο Βίτσας: Θα περάσουμε δύσκολα

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Το παραδέχτηκε ο Βίτσας: Θα περάσουμε δύσκολα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Το παραδέχτηκε ο Δημήτρης Βίτσας πως το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το υπουργείο. «Έχω πλήρη επίγνωση ότι το υπουργείο στο οποίο προΐσταμαι, θα περάσει δύσκολες στιγμές, όπως άλλωστε και τα συναρμόδια υπουργεία, στο επόμενο διάστημα». Βίτσας: Αυξάνονται οι ροές, αλλά δεν τρομάζω Αυτό ανέφερε  ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της […]

08.05.2018 | 17:48

Το παραδέχτηκε ο Δημήτρης Βίτσας πως το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το υπουργείο.

«Έχω πλήρη επίγνωση ότι το υπουργείο στο οποίο προΐσταμαι, θα περάσει δύσκολες στιγμές, όπως άλλωστε και τα συναρμόδια υπουργεία, στο επόμενο διάστημα».

Βίτσας: Αυξάνονται οι ροές, αλλά δεν τρομάζω

Αυτό ανέφερε  ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όπου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τις διαδικασίες ασύλου.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση της ροής των μεταναστών.

Πρόσφυγες στην Αθήνα, οι «πιάτσες» των εγγράφων

Ο κ. Βίτσας παραδέχθηκε ότι το 2018 παρουσιάζεται αύξηση των προφυγικών – μεταναστευτικών ροών, με μεγαλύτερη τον Απρίλιο, καθώς -όπως είπε- στα νησιά και στον Έβρο είχαμε 6.632 νέες αφίξεις με τις περισσότερες να καταγράφονται στα χερσαία σύνορα.

Για την κατάσταση που επικρατεί στον άτυπο καταυλισμό της Πάτρας ο υπουργός είπε ότι υπάρχει μια συζήτηση για γεωγραφικό αποκλεισμό, αν και ο ίδιος -όπως υποστήριξε- δεν είναι θετικός στο να υπάρχει περιορισμός στα σημεία εισόδου του λιμανιού, για ανθρώπους που έχουν χαρτί αιτούντων άσυλο και δεν μπορείς να τους πεις να πάνε εδώ ή εκεί.

Δεν «χωράνε» άλλοι πρόσφυγες στην Θεσσαλονίκη (pics)

Για την κατάσταση που επικρατεί στον άτυπο καταυλισμό της Πάτρας ο υπουργός είπε ότι υπάρχει μια συζήτηση για γεωγραφικό αποκλεισμό, αν και ο ίδιος υποστήριξε πως δεν είναι θετικός στο να υπάρχει περιορισμός στα σημεία εισόδου του λιμανιού, για ανθρώπους που έχουν χαρτί αιτούντων άσυλο και δεν μπορείς να τους πεις να πάνε εδώ ή εκεί.

«Οι πρόσφυγες θα συνεχίσουν να φυτοζωούν στα ακατάλληλα ελληνικά hotspots»

Πάντως, γνωστοποίησε ότι αύριο Τετάρτη μεικτό κλιμάκιο των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη θα επισκεφθούν την πρωτεύουσα της Αχαΐας, όπου θα έχουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελεύθεροι οι 42 Έλληνες που εμποδίστηκαν στο αεροδρόμιο του Καΐρου από το να συμμετάσχουν στο March to Gaza 08.05.2018 | 17:48
Απίστευτο περιστατικό έξω από το δημαρχείο Ραφήνας - Πρώην δήμαρχος επιτέθηκε με κλωτσιές στον Ευάγγελο Μπουρνού 08.05.2018 | 17:48
Χάος στην Ινδία μετά τη συντριβή του αεροσκάφους σε ξενώνα γιατρών, καμία ελπίδα για επιζώντες 08.05.2018 | 17:48
Στάθης Αγγελόπουλος στη δίκη: «Η πρώην σύζυγός μου ήθελε να με εκδικηθεί – Πήγε στην κουζίνα και χτύπησε στο πρόσωπο στο ντουλάπι» 08.05.2018 | 17:48
Στέφανος Κωνσταντινίδης για Σούπερ Κική: «Δόξα τω Θεώ που σπίτι μας δεν μπαίνουν περιττώματα» 08.05.2018 | 17:48
Δήμος Πετρούπολης: Πλήρης στήριξη στους εργαζομένους καθαριότητας 08.05.2018 | 17:48
Πειραιάς: Έτοιμος για τον ποδηλατικό αγώνα «Criterium Piraeus» 08.05.2018 | 17:48
Κηφισιά: Μαθητές δημοτικού προσφέρουν αναπηρικό αμαξίδιο στο νοσοκομείο ΚΑΤ 08.05.2018 | 17:48
Exit mobile version