Η συνταγή για αυτά τα μπέργκερ είναι λαχταριστή ενώ αποτελεί σίγουρη… λύση για το τραπέζι. Δύσκολο είναι να αντισταθεί κανείς στη… θέα ενός ζουμερού μπέργκερ όπου το τυρί λιώνει και τα διάφορα υλικά δένουν άρτια μεταξύ, σύμφωνα με το mamapeinao. gr. O χρόνος προετοιμασίας φτάνει τα δέκα λεπτά και ο χρόνος εκτέλεσης κοντά στα σαράντα, ενώ […]
Η συνταγή για αυτά τα μπέργκερ είναι λαχταριστή ενώ αποτελεί σίγουρη… λύση για το τραπέζι.
Δύσκολο είναι να αντισταθεί κανείς στη… θέα ενός ζουμερού μπέργκερ όπου το τυρί λιώνει και τα διάφορα υλικά δένουν άρτια μεταξύ, σύμφωνα με το mamapeinao. gr.
O χρόνος προετοιμασίας φτάνει τα δέκα λεπτά και ο χρόνος εκτέλεσης κοντά στα σαράντα, ενώ οι μερίδες είναι για τέσσερα άτομα.
Υλικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 ψωμάκια για hamburger
- 1/2 φλιτζ. μουστάρδα
- 1/4 φλιτζ. μπύρα
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 4 φύλλα από μαρούλι πλυμένα
- 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
- 4 φέτες τσένταρ
Διαβάστε ακόμα
Σου περίσσεψαν μπανάνες; Κάνε τες γλυκό!
Εκτέλεση
- Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το κρύο νερό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μοιράζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια πάχους 1,5 εκ.
- Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ψήνουμε τα μπιφτέκια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Λίγο πριν ψηθούν εντελώς, προσθέτουμε από πάνω από 1 φέτα τσένταρ για να λιώσει.
- Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε πιατέλα και σβήνουμε τη φωτιά. Ανοίγουμε τα ψωμάκια οριζόντια. Τα βάζουμε στο τηγάνι για 1 λεπτό, γυρνώντας τα για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπύρας: σε μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, τη μπύρα, τη ζάχαρη και 1/2 κ.γλ. αλάτι.
- Συνθέτουμε τα μπέργκερ: Αλείφουμε το ένα ψωμάκι με τη σάλτσα μπύρας. Προσθέτουμε από ένα φύλλο μαρουλιού, μία ροδέλα ντομάτας και ένα μπιφτέκι. Σκεπάζουμε με τα ψωμάκια και σερβίρουμε.