Η απόφαση Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, προκαλεί αντιδράσεις και στο εσωτερικό. «Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, θα συμβάλλει μόνο στην αύξηση της διεθνούς αστάθειας». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών […]
Η απόφαση Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, προκαλεί αντιδράσεις και στο εσωτερικό.
«Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, θα συμβάλλει μόνο στην αύξηση της διεθνούς αστάθειας».
Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, σε ανάρτησή του στο twitter.
Παγκόσμια ανησυχία για την απόφαση Τραμπ
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία και η Κίνα έχουν τώρα την ευθύνη να διασώσουν τη συμφωνία, προτού να είναι αργά», σημείωσε ο ίδιος.
Η απόφαση του Προέδρου Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, θα συμβάλλει μόνο στην αύξηση της διεθνούς αστάθειας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία και η Κίνα έχουν τώρα την ευθύνη να διασώσουν τη συμφωνία, προτού να είναι αργά.
— George A. Papandreou (@GPapandreou) May 9, 2018
Την απόφασή σχολίασε και ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ο κ. Κουμουτσάκος, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «η Ελλάδα, ως χώρα που τάσσεται πάντα υπέρ της περιφερειακής σταθερότητας και ειρήνης, και ως κράτος μέλος της ΕΕ, δεν μπορεί παρά να εκφράσει το σοβαρό προβληματισμό της για τις τελευταίες αυτές εξελίξεις και τις πιθανές συνέπειές τους».
Ολόκληρη η δήλωσή του:
«Η απόφαση αποχώρησης των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, αλλάζει τα δεδομένα και εντείνει την αβεβαιότητα στην ήδη τεταμένη και συγκρουσιακή κατάσταση στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.
Ομπάμα: Θα ζούμε με την απειλή ή θα πάμε σε πόλεμο
Η Ελλάδα, ως χώρα που τάσσεται πάντα υπέρ της περιφερειακής σταθερότητας και ειρήνης, και ως κράτος μέλος της ΕΕ, δεν μπορεί παρά να εκφράσει το σοβαρό προβληματισμό της για τις τελευταίες αυτές εξελίξεις και τις πιθανές συνέπειές τους.
Είναι μια κρίσιμη στιγμή. Απαιτεί από όλα τα μέρη, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενα, επίμονη προληπτική διπλωματία. Όχι βιαστικές αντιδράσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητη η ενεργός, ουσιαστική και αποφασιστική δράση και συμβολή της ΕΕ».