Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

17

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / «Οργασμός» για τον ουρανίσκο αυτά τα τσούρος
PLUS

«Οργασμός» για τον ουρανίσκο αυτά τα τσούρος

Τα ισπανικά Τσούρος (churros) ικανοποιούν τη λιγούρα σου και δεν θα καταλάβεις πότε θα τα καταναλώσεις. Μπορείς να τα πασπαλίσεις με ζάχαρη και κανέλα ενώ μπορείς να τα βουτήξεις και σε λιωμένη σοκολάτα. Όπως, όμως, κι αν επιλέξεις να τα καταναλώσεις, θα τα… τσακίσεις πολύ γρήγορα με μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή από τον Γιάννη Λουκάκο. Υλικά […]

Τα ισπανικά Τσούρος (churros) ικανοποιούν τη λιγούρα σου και δεν θα καταλάβεις πότε θα τα καταναλώσεις.

Μπορείς να τα πασπαλίσεις με ζάχαρη και κανέλα ενώ μπορείς να τα βουτήξεις και σε λιωμένη σοκολάτα. Όπως, όμως, κι αν επιλέξεις να τα καταναλώσεις, θα τα… τσακίσεις πολύ γρήγορα με μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή από τον Γιάννη Λουκάκο.

Υλικά

Για τα τσούρος

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. αλάτι
50 γρ. βούτυρο
350 γρ. νερό

Για τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας

240 γρ. ζάχαρη
60 γρ. νερό
60 γρ. γλυκόζη
320 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεσταμένη
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη

Για το τελείωμα του πιάτου

ζύμη τσούρος
5 γρ. κανέλα, σε σκόνη
80 γρ. ζάχαρη λευκή
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ζεστή σάλτσα σοκολάτας

Διαβάστε ακόμα

Σου περίσσεψαν μπανάνες; Κάνε τες γλυκό!

Εκτέλεση

Για τα τσούρος

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με το βούτυρο και το φέρνουμε σε βρασμό.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σ’ ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Έπειτα, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του νερού μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ αστέρι και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Για τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη και φέρνουμε σε βρασμό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Στη συνέχεια, αφήνουμε στη φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να πάρει η καραμέλα βαθύ, χρυσό χρώμα. Με προσοχή προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς η καραμέλα για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί.

Για το τελείωμα του πιάτου

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε την κανέλα και τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε στους 170 C.

Με τη βοήθεια της σακούλας ζαχαροπλαστικής και με ένα ψαλίδι, κόβουμε τη ζύμη, μέσα στο καυτό λάδι, σε κομμάτια των 8 εκ. περίπου.

Τηγανίζουμε μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ένα έντονο, σκούρο χρώμα.

Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζουμε τα τσούρος με το μείγμα της κανέλας. Σερβίρουμε με τη σάλτσα ζεστής σοκολάτας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις