Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πολιτικά τάκλιν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικά τάκλιν

  από τον Γιάννη Ντσούνο Δύο ραντεβού Δύο πολύ σημαντικά ραντεβού έκανε την Τετάρτη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που συναντήθηκε διαδοχικά με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά. Ο λόγος; Ο πρώην πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Τουρκία και ήθελε να ενημερωθεί με τον πιο επίσημο τρόπο για τις σχέσεις των δύο χωρών. Ο φίλαθλος […]

 

από τον Γιάννη Ντσούνο

Δύο ραντεβού

Δύο πολύ σημαντικά ραντεβού έκανε την Τετάρτη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που συναντήθηκε διαδοχικά με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά. Ο λόγος; Ο πρώην πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Τουρκία και ήθελε να ενημερωθεί με τον πιο επίσημο τρόπο για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο φίλαθλος

Ο Τέρενς Κουίκ υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο τον πρίγκηπα Κάρολο και έσπευσε να του πει ότι είναι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η απάντηση του πρίγκηπα Κάρολου ήταν αποστομωτική, αφού είπε στον κ. Κουίκ: «Η Σίτι τα πάει λίγο καλύτερα». Φυσικά καλύτερα τα πήγε, αφού έφερε στο Μάντσεστερ το πρωτάθλημα, κάτι που δεν κατάφερε ούτε φέτος η Γιουνάιτεντ.

Χαμός στα σόσιαλ

Χαμός έγινε στα σόσιαλ μίντια ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη. Οι αναρτήσεις:

Τριανταφυλλίδης: «Ο γνωστός και ως ΑδΌνειδος της πολιτικής ζωής του τόπου, ως χυδαίος υβριστής ΟΛΩΝ των πρώην και νυν προέδρων της ΝΔ μαζί με τα στρουμφάκια-τρολ ενοχλήθηκε από ανάρτησή μου και πουλάει προστασία στον αρχηγό του».

Γεωργιάδης: «Αφού βάζεις παλαιά μου βίντεο, γιατί δεν ανεβάζεις και τις εκπομπές σου που με καλούσες σχεδόν κάθε εβδομάδα και υπερασπιζόσουν το Μνημόνιο μετά πάθους πριν μυριστείς καρέκλα βουλευτού με τον Σύριζα;;; Γελοίε…».

Ενοχλήθηκε

Ενοχλημένος εμφανίστηκε στη βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχετικά με όσα του αποδίδονται, ότι δεν θα ζητήσει να μην περικοπούν οι συντάξεις. Ο υπουργός Οικονομικών σε πηγαδάκι στους διαδρόμους του κοινοβουλίου έλεγε στους συνομιλητές του ότι ποτέ δεν είπε ότι δεν υπάρχει περιθώριο αλλαγών στο ψηφισμένο νομοσχέδιο που προβλέπει τις περικοπές. Ε γιατί δεν το λέει και δημόσια τότε;

Μοναδικό φαινόμενο

Η εισηγήτρια της ΝΔ στο νομοσχέδιο για την αναδοχή ήταν η κα Κατερίνα Μάρκου, η οποία υπερψήφισε το άρθρο 8 κόντρα στην γραμμή του κόμματος. Ο διάλογος που κατεγράφη στο κοινοβούλιο είναι ενδεικτικός ανάμεσα στον γραμματέα της ΚΟ και την ίδια. Ο κ. Τσιάρας της είπε: «Σε ενημερώνω ότι είσαι εισηγήτρια, ο πρόεδρος θα καταψηφίσει». Αποστομωτική η απάντηση της βουλευτού: «Εσείς με βάλατε εισηγήτρια. Εγώ είμαι Ποτάμι. Γιατί με φέρατε στη ΝΔ; Για να μην ψηφίζω τέτοια νομοσχέδια;». Η ιστορία θα έχει σίγουρα συνέχεια…

Αληθεύει;

Αληθεύει ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης σκέφτεται την κάθοδο στην Θεσσαλονίκη και την διεκδίκηση του δήμου; Πολλοί θα ανησυχήσουν αν συμβεί αυτό, γιατί απλά πολλοί θα ήθελαν αυτό το αξίωμα.

Συνάντηση με νόημα

Στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Καραμανλή-Μητσοτάκη μία ημέρα μετά την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού στην Θράκη. Και επειδή γράφτηκαν πολλά για την ανησυχία που «έπιασε» κάποιους στην Πειραιώς για τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού, να σας ενημερώσουμε ότι συζητήθηκαν τα πάντα και σε πολύ καλό κλίμα.

Τα ζήτησε

Για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον πρίγκηπα Κάρολο να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν τα γλυπτά του Παρθενώνα. Ο πρίγκηπας τον άκουσε, αλλά δεν λαμβάνει βέβαια εκείνος τέτοιες αποφάσεις.

Το μενού

Συναγρίδα ως κύριο πιάτο και αυγοτάραχο ως ορεκτικό ήταν δύο από τα πιάτα που σερβιρίστηκαν στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του πριγκηπικού ζεύγους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα δώρα

Τί δώρα έφερε το πριγκηπικό ζεύγος στον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο; Μια φωτογραφία τους και πορσελάνινα πιατάκια. Ελπίζουμε να έχει και το κατάλληλο σεμεδάκι ο πρόεδρος για τα στολίσει…

Το ξεχωριστό δώρο

Ένα ξεχωριστό δώρο έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στον πρίγκηπα Κάρολο. Ένας συλλέκτης έδωσε στην προεδρία το προσκλητήριο της βάφτισης του πρίγκηπα Φίλιππου, πατέρα του Καρόλου και συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, που είχε γίνει στο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα τον Οκτώβριο του 1921. Ακόμη έδωσε και το μενού της δεξίωσης της βάφτισης, αλλά και την ανακοίνωση του δήμου Κέρκυρας. Όλα αυτά τα έκανε δώρο στον Κάρολο ο Προκόπης Παυλόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πρίγκιπας Κάρολος: Είμαστε όλοι Έλληνες (pics – vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις