Κι όμως, σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια, υπάρχει ντουλάπα για τους ευαίσθητους… Σχεδόν οι περισσότεροι από μας όταν κλαίμε ή θέλουμε να ξεσπάσουμε, δεν επιθυμούμε άνθρωπο δίπλα μας. Σε χώρους που μπορεί να βρεθούμε υπό μεγάλη πίεση, όπως είναι η δουλειά, πολλές φορές θα νιώσουμε την ανάγκη να βάλουμε τα κλάματα για να ξεδώσουμε. […]
Κι όμως, σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια, υπάρχει ντουλάπα για τους ευαίσθητους…
Σχεδόν οι περισσότεροι από μας όταν κλαίμε ή θέλουμε να ξεσπάσουμε, δεν επιθυμούμε άνθρωπο δίπλα μας.
Σε χώρους που μπορεί να βρεθούμε υπό μεγάλη πίεση, όπως είναι η δουλειά, πολλές φορές θα νιώσουμε την ανάγκη να βάλουμε τα κλάματα για να ξεδώσουμε. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίοδο της εξεταστικής για τους φοιτητές.
Το Πανεπιστήμιο της Utah κατανόησε αυτή την ανάγκη και δημιούργησε την “ντουλάπα κλάματος” στη βιβλιοθήκη του κολεγίου.
Οι ιθύνοντες εξήγησαν πως προέβησαν σε αυτήν την κίνηση, αφότου διέγνωσαν την ανάγκη φοιτητών να ξεσπούν κάπου, όταν δεν μπορούν να διαχειριστούν το άγχος των εξετάσεων.
Υπάρχουν κανονισμοί.
Για αρχή, επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους φοιτητές που διαβάζουν για τις τελικές εξετάσεις. Μπαίνει ένας κάθε φορά και έχει δικαίωμα να μείνει εκεί, για διάστημα 10 λεπτών.
Πριν την είσοδο του, οφείλει να χτυπά. Όταν ολοκληρώνεται η αποφόρτιση, ο φοιτητής πρέπει να σβήσει το φως και να μηδενίζει το χρονόμετρο. Επίσης, αν τυχόν γράψει κάτι για την εμπειρία του στα social media, οφείλει να χρησιμοποιεί το hashtag #cryclosetuofu .
Στην ντουλάπα υπάρχουν και λούτρινα ζωάκια.
Ούτε φωνές, ούτε κλάματα: Το πιο εύκολο διαζύγιο… κάνει θραύση!
Tην εκτέλεση της ιδέας ανέλαβε η τελειόφοιτος στην καλών τεχνών του πανεπιστημίου -με major πτυχίο στα κεραμικά-, Nemo Miller, η οποία αρχικά ονόμασε την ντουλάπα “ένα ασφαλές μέρος για στρεσαρισμένους φοιτητές”.
https://twitter.com/UUtah/status/991797783286894592
Η Nemo τα υλοποίησε τη σκέψη της στο πλαίσιο εργασίας που είχε να κάνει για το τμήμα της ξυλογλυπτικής. Το θέμα ήταν “ένα έργο εστιασμένο στην κοινωνική παρέμβαση”.
It's all fun and games until somebody has a complete meltdown because the Cry Closet is already occupied. https://t.co/3AAUmjykpp
— Penderella (@thedeenicole) April 25, 2018
“Μεγαλώνοντας, το ασφαλές μέρος που είχα στο σπίτι μου ήταν το μπάνιο. Εκεί μπορούσα να εκτονώσω τα συναισθήματα μου, χωρίς να με καταλάβει κάποιος από τους γονείς ή τα αδέλφια μου. Ελπίζω οι φοιτητές να το χρησιμοποιήσουν”.
Η εκπρόσωπος Τύπου του University of Utah, Jana Cunningham δήλωσε ότι “όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να κλάψει, να ουρλιάξει, να κάνει ό,τι θέλει προκειμένου να ελευθερωθεί από το άγχος και καλώς εχόντων των πραγμάτων να νιώσει λίγο καλύτερα την εβδομάδα που προηγείται των εξετάσεων”.