Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τους λάτρεις των ζυμαρικών, και όχι μόνο. Ένα γρήγορο, αυθεντικό και λαχταριστό πιάτο που θα κάνει το σπίτι να μυρίσει… Ιταλία με αυτή τη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη. Η καρμπονάρα αποτελεί πιάτο ζυμαρικών της ιταλικής κουζίνας, τα οποία συνοδεύονται από μια σάλτσα με αυγά, τυρί και μπέικον. Πάντως, ανά χώρα, η συνταγή παρουσιάζεται με διάφορες […]
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τους λάτρεις των ζυμαρικών, και όχι μόνο.
Ένα γρήγορο, αυθεντικό και λαχταριστό πιάτο που θα κάνει το σπίτι να μυρίσει… Ιταλία με αυτή τη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Η καρμπονάρα αποτελεί πιάτο ζυμαρικών της ιταλικής κουζίνας, τα οποία συνοδεύονται από μια σάλτσα με αυγά, τυρί και μπέικον.
Πάντως, ανά χώρα, η συνταγή παρουσιάζεται με διάφορες εκδοχές.
Υλικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 1 κύβο λαχανικών Maggi
- 300 γρ. μπέικον καπνιστό κομμάτι
- 5 κρόκους αυγών
- 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
Διαβάστε ακόμα
«Οργασμός» για τον ουρανίσκο αυτά τα τσούρος
Για το σερβίρισμα
- flakes παρμεζάνας
- φύλλα ρόκας
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Εκτελέση
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τον κύβο, βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κόβουμε το μπέικον σε κύβους.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε με μία κουτάλα 150 ml από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια, την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε
- Σουρώνουμε τα λιγκουίνι, προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα. Με αυτόν τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.
- Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας, μπόλικα φύλλα ρόκας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.