Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γέμισε μουσουλμάνους η Αγιά Σοφιά για προσευχή (pics+vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Γέμισε μουσουλμάνους η Αγιά Σοφιά για προσευχή (pics+vid)

Εκατοντάδες Τούρκοι προσευχήθηκαν τα ξημερώματα έξω από την Αγιά Σοφιά. Το πλήθος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για προσευχή. Η Ένωσης Νεολαίας Ανατολίας και συγκεκριμένα το παρακλάδι της στην περιοχή Ντενιζλί, είχε ανακοινώσει ότι, θα πραγματοποιήσουν προσκύνημα και προσευχή στην Αγιά Σοφιά. #AyasofyadaFetihNamazı#Zincirlerin kırılacak inşaallah eyy Ayasofya.Milli Görüş ile… pic.twitter.com/NzmWwGgwcr — İlhami Uçan (@ilhami_ucan) May 12, 2018 Αφορμή η συμπλήρωση 565 ετών […]

Εκατοντάδες Τούρκοι προσευχήθηκαν τα ξημερώματα έξω από την Αγιά Σοφιά.

Το πλήθος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για προσευχή. Η Ένωσης Νεολαίας Ανατολίας και συγκεκριμένα το παρακλάδι της στην περιοχή Ντενιζλί, είχε ανακοινώσει ότι, θα πραγματοποιήσουν προσκύνημα και προσευχή στην Αγιά Σοφιά.

Αφορμή η συμπλήρωση 565 ετών από την κατάληψη της Πόλης από τους Οθωμανούς μουσουλμάνους, το 1453. Για αυτό το πλήθος συγκεντρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Διαβάστε ακόμα

Ο ύμνος στον «Σουλτάνο» – Το τραγούδι του Ερντογάν (audio)

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης, Hamza Öztürk, ανέφερε ότι, θα γίνει και αναπαράσταση της κατάληψης, στο στάδιο Kocaeli Gebze Alaettin Kurt, στην περιοχή Γκεμπζέ, έξω από την Πόλη, μετά την πρωινή προσευχή στην Αγιά Σοφιά.

«Η εκστρατεία της Κωνσταντινούπολης, πριν από 565 χρόνια, είναι το πιο όμορφο παράδειγμα του Ισλάμ, δηλαδή η νίκη επί της Δύσης, στη Δύση. Η Κωνσταντινούπολη είναι εγγυητής της ανεξαρτησίας της ισλαμικής γεωγραφίας», εξέφρασε.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις