Τα brownies είναι ο τετράγωνος, σοκολατένιος πειρασμός που δύσκολα αντιστέκεται κανείς.
Και αυτή η συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη θα κάνει το ταψί αγαπημένο… προορισμό!
Υλικά
- 4 αυγά μέτρια
- 300 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. ηλιέλαιο + 1 κ.γ. (για το ταψάκι )
- 130 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 90 γρ. κακάο + 1 κ.γ. (για το ταψάκι)
- 180 γρ. λευκή κουβερτούρα
Διαβάστε ακόμα
Το σπίτι θα μυρίσει… Ιταλία με αυτή την καρμπονάρα (vid)
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. λευκή κουβερτούρα
- φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά με το σύρμα μέχρι να γίνει αφράτο καλά το μείγμα και να ασπρίσει.
- Χαμηλώνουμε ταχύτητα, προσθέτουμε το λάδι, τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το αλάτι, το κακάο, την σοκολάτα ψιλοκομμένη και χτυπάμε 2 λεπτά να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
- Σε ένα ταψάκι 20×30 εκ. βάζουμε μία λαδόκολλα που να εφάπτεται καλά στον πάτο και τα τοιχώματα.
- Αλείφουμε με ένα πινέλο τη λαδόκολλα με 1 κ.γ. ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. κακάο.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψάκι (για να μην διαλυθεί) για 30 λεπτά.
- Όταν κρυώσει καλά κόβουμε και σερβίρουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα και φύλλα δυόσμου.