Ο υποθυρεοειδισμός είναι μία κατάσταση στην οποία ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετή θυρεοειδική ορμόνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σώμα, σύμφωνα με το womenshealthmag. com, να λειτουργεί πολύ πιο αργά και με πολύ λιγότερη ενέργεια. Μάλιστα, οι γυναίκες που πάσχουν από υποθυρεοειδισμό δυσκολεύονται παραπάνω να χάσουν βάρος. Ως πιο κοινή αιτία του υποθυρεοειδισμού παγκόσμια αναφέρεται συχνά η έλλειψη ιωδίου, αλλά […]
Ο υποθυρεοειδισμός είναι μία κατάσταση στην οποία ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετή θυρεοειδική ορμόνη.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σώμα, σύμφωνα με το womenshealthmag. com, να λειτουργεί πολύ πιο αργά και με πολύ λιγότερη ενέργεια. Μάλιστα, οι γυναίκες που πάσχουν από υποθυρεοειδισμό δυσκολεύονται παραπάνω να χάσουν βάρος.
Ως πιο κοινή αιτία του υποθυρεοειδισμού παγκόσμια αναφέρεται συχνά η έλλειψη ιωδίου, αλλά μπορεί να προκαλείται από πολλούς άλλους παράγοντες.
Διαβάστε ακόμα
Έτσι θα αντιμετωπίσεις την κατάθλιψη
Τι πρέπει να κάνετε αν πάσχετε από υποθυρεοειδισμό;
Η σημασία της σωστής διάγνωσης: Απαραίτητη είναι η επίσκεψη στον ενδοκρινολόγο, ώστε να δώσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.
Ασκήσεις για την αύξηση της μυϊκής μάζας: Οι ειδικοί συστήνουν 2 – 3 προπονήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης την εβδομάδα, ενώ κάθε προπόνηση πρέπει να διαρκεί περίπου μία ώρα και να «δουλεύει» όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος.
Αεροβική άσκηση: Στόχος πρέπει να είναι τα 30-60 λεπτά πέντε φορές την εβδομάδα και καλό είναι να περιλαμβάνει ζωηρό περπάτημα ή τζόκινγκ.
Περισσότερη πρωτεΐνη: Οι γυναίκες με υποθυρεοειδισμό πρέπει ιδανικά να τρώνε 1,2 έως 1,5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Αν για παράδειγμα ζυγίζετε 60 κιλά, θα πρέπει να τρώτε 70 έως 90 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα.