Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Eurovision: Στην ξεχωριστή Νέτα και το “Toy” το βραβείο!
LIFESTYLE

Eurovision: Στην ξεχωριστή Νέτα και το “Toy” το βραβείο!

Eurovision 2018 Μέσα έπεσαν τα προγνωστικά που εδώ και μήνες χάριζαν την πρωτιά στην εκκεντρική παρουσία της Νέτα. Πρώτο στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision ήρθε το Ισραήλ με το τραγούδι «Toy». Η Ελένη Φουρέιρα έβαλε φωτιά στη σκηνή κατακτώντας τη δεύτερη θέση! Η Κύπρος, κατάφερε να συγκεντρώσει 436 βαθμούς έναντι 529 που κατάφερε να πάρει […]

Eurovision 2018

Μέσα έπεσαν τα προγνωστικά που εδώ και μήνες χάριζαν την πρωτιά στην εκκεντρική παρουσία της Νέτα.

Πρώτο στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision ήρθε το Ισραήλ με το τραγούδι «Toy».

Η Ελένη Φουρέιρα έβαλε φωτιά στη σκηνή κατακτώντας τη δεύτερη θέση!

Η Κύπρος, κατάφερε να συγκεντρώσει 436 βαθμούς έναντι 529 που κατάφερε να πάρει το Ισραήλ, επιστρέφοντας στην κορυφή του διαγωνισμού έπειτα από 20 χρόνια.

To BBC αποθεώνει τη Φουρέιρα – Το «Fuego» θα βάλει φωτιά

«Είμαι τόσο χαρούμενη. Σας ευχαριστώ που διαλέξατε τη διαφορετικότητα, σας ευχαριστώ που αποδέχεστε τις διαφορές ανάμεσα μας.

Αγαπώ τη χώρα μου, την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ!», είπε η Νέτα παίρνοντας το βραβείο του νικητή της Eurovision στα χέρια της.

«Σας ευχαριστώ που με επιλέξατε. Σας ευχαριστώ που επιλέξατε το διαφορετικό. Σας ευχαριστώ που διαλέξατε τολμηρά. Σας αγαπώ. Συνεχίστε το. Κάντε καλό στους γύρω σας. Να είστε καλοί με τον εαυτό σας. Αυτό είναι όλο. Ας ξεκινήσει το πάρτυ!» δήλωσε η νικήτρια στο βίντεο που δημοσιεύει ο λογαριασμός της Eurovision στο twitter.

Το τραγούδι της είναι γραμμένο για το κίνημα #MeToo, το κίνημα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης, πράγμα που αποδεικνύεται και από το ρεφρέν, im not your toy.

Για το τραγούδι και τα κιλά της είχε μιλήσει άλλωστε και σε συνέντευξή της στο BBC, εξηγώντας  πώς είναι να αισθάνεται κανείς διαφορετικός από τους άλλους.

«Όταν είσαι διαφορετικός και όταν είσαι παχύς, δεν αισθάνεσαι πολλές φορές αποδεκτός. Γιατί όμως θα πρέπει να με απασχολεί αυτό;» είχε διερωτηθεί η ίδια, συνεχίζοντας:

H Βογιατζάκη… τρολάρει το φαβορί της Eurovision (vid)

«Το τραγούδι αυτό είναι γραμμένο για το κίνημα #MeToo. Είναι ωραίο οι γυναίκες να αποκτούν «φωνή». Το τραγούδι είναι για τον καθένα που θέλει να είναι ο εαυτός του», προσθέτει.

H  ίδια μάλιστα είχε αναφερθεί και στην απόρριψη που είχε «φάει» όταν πήγαινε να τραγουδήσει σε γάμους, καθώς όσες νύφες την έβλεπαν στις φωτογραφίες, ρωτούσαν τους αρμόδιους «Δεν έχετε άλλες τραγουδίστριες;».

«Ήμουν παχιά. Είμαι παχιά. Άκουγα ότι δεν πρέπει να φοράω κοντές φούστες… Να προτιμάω το μαύρο χρώμα για να με κόβει, αλλά ποτέ δεν έδωσα σημασία», σημείωσε.

“Το να βγαίνεις δεύτερος στην Eurovision είναι σαν να έχεις νικήσει”.

Οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες περίμεναν την Ελένη στην έξοδό της από την αρένα και μόλις εμφανίστηκε έπεσαν όλοι πάνω της.

Χαμογελαστή αλλά και συγκινημένη, η Ελένη Φουρέιρα δήλωσε τα εξής: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Είμαι τόσο χαρούμενη! Είναι τρελό! Το να βγαίνεις δεύτερος στην Eurovision είναι σαν να έχεις νικήσει. Σε ευχαριστώ πολύ Ισπανία και όλους όσοι με ψήφισαν!

Είναι όνειρο! Είναι η καλύτερη θέση που είχε ποτέ η Κύπρος. Αισθάνομαι νικήτρια! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο φοβερά αισθάνομαι»!

Την πεντάδα των νικητών της 63ης Eurovision συμπληρώνουν οι:

  1. Κύπρος με 436 βαθμούς
  2. Αυστρία με 342 βαθμούς
  3. Γερμανία με 340 βαθμούς
  4. Ιταλία με 308 βαθμούς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις