Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ένα βήμα πίσω από την κυβέρνηση, για το νέο χαράτσι
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ένα βήμα πίσω από την κυβέρνηση, για το νέο χαράτσι

Μετά τη σύγχυση αλλά και την κόντρα εντός κυβέρνησης που προκλήθηκε από το χαράτσι σε κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα βήμα πίσω. Η ψήφιση του φόρου 2% που επιβάλλεται εφάπαξ με την αγορά στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, αλλά και στους υπολογιστές όλων των ειδών και τα τάμπλετ, υπέρ τον δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων […]

Μετά τη σύγχυση αλλά και την κόντρα εντός κυβέρνησης που προκλήθηκε από το χαράτσι σε κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα βήμα πίσω.

Η ψήφιση του φόρου 2% που επιβάλλεται εφάπαξ με την αγορά στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, αλλά και στους υπολογιστές όλων των ειδών και τα τάμπλετ, υπέρ τον δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων η κυβέρνηση τον παίρνει πίσω! Με μια λεπτομέρεια.

Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το φόρο 2% για τα κινητά.

Στην απόφαση κατέληξαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μετά από επικοινωνία που είχαν νωρίτερα,  σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής «άδειασε» την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ζήτησε να επανεξεταστεί το θέμα.

Τέλος σε smartphones, tablets και υπολογιστές

Τι έγραψε στο twitter ο κ.Παππάς

«Η επιβολή του τέλους του 2% σε τάμπλετ, κινητά πρέπει να επανεξεταστεί» αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με φόντο τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η επιβολή ψηφιακού τέλος ως «εύλογο τίμημα» για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, τονίζει:

«Είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες.»

Ο φόρος αυτός που υπολογιζόταν ότι θα επιβαρύνει τους καταναλωτές με περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ προκάλεσε ακόμα και ενδοκυβερνητική κόντρα

Στην επικοινωνία των δύο υπουργών, ο κ. Βερναρδάκης πρότεινε την επανεξέταση της ρύθμισης μόνο για τα κινητά, και ο κ. Παππάς δέχθηκε αμέσως την πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα εξετασθεί εκ νέου ο φόρος, είναι τρεις μήνες περίπου.

Το παράδοξο της ιστορίας, είναι πως ο Νίκος Παππάς, είχε… υπογράψει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις