Διεθνής συναγερμός για τον ιό Νίπα

ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής συναγερμός για τον ιό Νίπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις δύο τελευταίες εβδομάδες στη νότια Ινδία από τον ιό Νίπα. Την ίδια ώρα σχεδόν 100 άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με νέο απολογισμό των ινδικών αρχών. Όλοι οι άνθρωποι πέθαναν αυτόν τον μήνα και οι αρχές της δημόσιας υγείας τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, πρόσθεσε. Διαβάστε ακόμα: […]

22.05.2018 | 15:54

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις δύο τελευταίες εβδομάδες στη νότια Ινδία από τον ιό Νίπα.

Την ίδια ώρα σχεδόν 100 άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με νέο απολογισμό των ινδικών αρχών.

Όλοι οι άνθρωποι πέθαναν αυτόν τον μήνα και οι αρχές της δημόσιας υγείας τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

Την κάλεσαν σε 14 γάμους και κατέληξε άστεγη (vid)

Ο ιός Νίπα, ο οποίος είναι γνωστός στη νότια και τη νοτιοανατολική Ασία, μεταδίδεται από τις νυχτερίδες που τρέφονται με φρούτα και είναι θανατηφόρος στο 70% των κρουσμάτων.

Μεταδίδεται με την κατανάλωση τροφίμων που έχουν μολυνθεί από τις νυχτερίδες, κυρίως φρούτα ή από άλλα ζώα που έχουν μολυνθεί με τον ιό από τις νυχτερίδες.

Στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί και περιπτώσεις που ο ιός μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Οι ινδικές αρχές έχουν απαγορεύσει στους συγγενείς να έρχονται σε επαφή με το σώμα των νεκρών και τους συνιστούν να προχωρούν στην αποτέφρωσή τους το ταχύτερο δυνατό.

Διαβάστε ακόμα:

Έκρηξη σε παγιδευμένο λεωφορείο – Πολλοί νεκροί και τραυματίες

Οι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας έχουν ήδη δημιουργήσει κέντρα υγείας και ένα κέντρο διαχείρισης της κρίσης. Επίσης έχουν ζητήσει από τον πληθυσμό να μην πανικοβάλλεται και να λάβει μέτρα πρόληψης.

Ο ιός αυτός μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρες εγκεφαλίτιδες ή την κωματώδη κατάσταση του ασθενή. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εμβόλιο για την αντιμετώπισή του.

Είναι η πρώτη φορά που ο ιός Νίπα εκδηλώνεται στην Κεράλα και η τρίτη φορά στην Ινδία. Μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 260 ανθρώπους στη Μαλαισία, στο Μπανγκλαντές –την περισσότερο πληγείσα χώρα– και στην Ινδία από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1998.

Exit mobile version