Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ρέγκλινγκ: «Αυτό φταίει για τα 8 χρόνια σε Μνημόνιο»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: «Αυτό φταίει για τα 8 χρόνια σε Μνημόνιο»

  Οι λανθασμένες κινήσεις της Ελλάδας το πρώτο εξάμηνο του 2015 «φταίει» για τα 8 χρόνια παραμονής στο Μνημόνιο σύμφωνα με τον Κλάους Ρέγκλινγκ. Ειδική περίπτωση χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο επικεφαλής του ESM, καθώς είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έμεινε σε πρόγραμμα για οχτώ χρόνια. «Αυτό είναι ένα μεγάλο διάστημα, πολύ μεγαλύτερο από άλλες χώρες. Αλλά […]

 

Οι λανθασμένες κινήσεις της Ελλάδας το πρώτο εξάμηνο του 2015 «φταίει» για τα 8 χρόνια παραμονής στο Μνημόνιο σύμφωνα με τον Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ειδική περίπτωση χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο επικεφαλής του ESM, καθώς είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έμεινε σε πρόγραμμα για οχτώ χρόνια.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο διάστημα, πολύ μεγαλύτερο από άλλες χώρες. Αλλά υπάρχουν αιτίες γι’ αυτό. Μια από αυτές είναι γιατί η Ελλάδα κινήθηκε σε λάθος κατεύθυνση το πρώτο εξάμηνο του 2015» εξηγεί ο κ. Ρέγκλινγκ στη συνέντευξή του στην ισπανική Cinco Días.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ελλάδα στην ατζέντα του Eurogroup

«Τότε η κυβέρνηση πήρε πίσω αρκετές από τις μεταρρυθμίσεις που είχαν εφαρμοστεί νωρίτερα» πρόσθεσε ο επικεφαλής του ESM και προσθέτει: «είχαμε δραματικές στιγμές το καλοκαίρι του 2015 όταν το Grexit είχε γίνει μια πραγματική πιθανότητα».

Αν και επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει πετύχει δημοσιονομικά πλεονάσματα εκτός από πρωτογενή πλεονάσματα για τρία χρόνια, εντούτοις τονίζει ότι «μένουν ακόμα αρκετά να γίνουν».

Αν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις υπάρχει αρκετές πιθανότητες όταν βγει από το πρόγραμμα του ESM τον Αύγουστο, να γίνει success story όπως οι άλλες χώρες που ήταν σε πρόγραμμα» δηλώνει ο κ. Ρέγκλινγκ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις