Οι περισσότεροι αγοράζουμε τις ντομάτες με το κιλό και δυστυχώς πολλές από αυτές καταλήγουν στα σκουπίδια, καθώς σαπίζουν.
Μην τις αφήνετε!
Τώρα το καλοκαιράκι, που είναι και η εποχή τους, οφείλεις να τις προστατεύεις, για να απολαμβάνεις τέλειες δροσερές σαλατούλες.
Τι μπορείς να κάνεις; Υπάρχει τρόπος.
Αρχικά τρίβουμε τις πιο μαλακές ντομάτες, αυτές που δείχνουν ότι φτάνουν στο τέλος τους.
Κανείς δε θα μείνει ασυγκίνητος – Τέλειο τιραμισού!
Προσθέστε μια κουταλιά αλάτι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Βάλτε τον πολτό ακριβώς όπως είναι σε ένα τάπερ και ύστερα αφήστε το στο ψυγείο σας.
Το αλάτι έχει την ιδιότητα να συντηρεί την ντομάτα και έτσι θα την έχετε φρέσκια τουλάχιστον για μια εβδομάδα ακόμα.
Απλά μην κάνετε το λάθος και ρίξετε πολύ αλάτι στο φαγητό, καθώς υπάρχει ήδη στη ντομάτα.
Μην το ξεχνάτε, είναι αμαρτία να πετάμε τα τρόφιμα!