Το λάθος που κάνεις και χαλάει το βούτυρο

PLUS

Το λάθος που κάνεις και χαλάει το βούτυρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Αγόρασες βούτυρο τη Δευτέρα και την… Παρασκευή βλέπεις τα πρώτα σημάδια της μούχλας; Μα υπάρχει πολύς καιρός ακόμη για να φτάσει η ημερομηνία λήξης! Τι κάνεις λάθος; Δες την επόμενη φορά, πώς θα αποτρέψεις τη μούχλα να φτάσει στο βούτυρο. Ο άγνωστος τρόπος για την κορυφαία ομελέτα Το διάστημα για να το καταναλώσετε δεν πρέπει […]

27.05.2018 | 12:07

Αγόρασες βούτυρο τη Δευτέρα και την… Παρασκευή βλέπεις τα πρώτα σημάδια της μούχλας;

Μα υπάρχει πολύς καιρός ακόμη για να φτάσει η ημερομηνία λήξης!

Τι κάνεις λάθος;

Δες την επόμενη φορά, πώς θα αποτρέψεις τη μούχλα να φτάσει στο βούτυρο.

Ο άγνωστος τρόπος για την κορυφαία ομελέτα

Το διάστημα για να το καταναλώσετε δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 1-2 μήνες από το άνοιγμα της συσκευασίας.

Φυλάσσεται στο ψυγείο καλά κλεισμένο στη συσκευασία του ή σε αλουμινόχαρτο και δεν πρέπει να μένει πολλή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Aλλάζει χρώμα, εμφανίζει μούχλα και αρχίζει να μυρίζει.

Tο βούτυρο παίρνει τη μυρωδιά από άλλα τρόφιμα, γι’ αυτό φρόντισε να είναι καλά κλεισμένο.

Υπάρχει βέβαια πιθανότητα να πρασινίσει σε λίγες ημέρες, αν υπάρχουν πολλά τρόφιμα στο ψυγείο. Μην το πετάξεις, απλά καθάρισε με ένα μαχαιράκι τη μούχλα.

 

Exit mobile version