Η πανακότα είναι από τα πιο εύκολα γλυκά, αλλά δεν την πολυφτιάχνουμε στο σπίτι. Λοιπόν, τρέχα στην κουζίνα και ξεκίνα: Υλικά 400 ml γάλα 7 φύλλα ζελατίνης 600 ml κρέμα γάλακτος 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη 2 βανίλιες Εκτέλεση Σε ένα μπολ με κρύο νερό αφήστε τις ζελατίνες για να μαλακώσουν. Ανακατέψτε το γάλα, την κρέμα […]
Η πανακότα είναι από τα πιο εύκολα γλυκά, αλλά δεν την πολυφτιάχνουμε στο σπίτι.
Λοιπόν, τρέχα στην κουζίνα και ξεκίνα:
Υλικά
400 ml γάλα
7 φύλλα ζελατίνης
600 ml κρέμα γάλακτος
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ με κρύο νερό αφήστε τις ζελατίνες για να μαλακώσουν.
Ανακατέψτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και τη ζάχαρη μέσα σε μία κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν, μέχρι να κάψει το μείγμα και βγάλτε το από τη φωτιά.
Το λάθος που κάνεις και χαλάει το βούτυρο
Βγάλτε τις ζελατίνες από το κρύο νερό, ρίξτε τες στο μείγμα αφού τις στύψετε και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
Ρίξτε μέσα σε φορμάκια το σιρόπι που προτιμάτε και στη συνέχεια μοιράστε το μείγμα της πανακότας. Αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να πήξουν, ξεφορμάρετε βουτώντας τα για λίγο σε ζεστό νερό και απολαύστε.
Μπορείτε να τη γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες, βατόμουρα.