Για απαλή, σπιτική πραλίνα φουντουκιού στο τσακ μπαμ, αυτή είναι η τέλεια συνταγή. Με χρόνο προετοιμασίας 10 λεπτά και χρόνο εκτέλεσης 25, είναι το γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, όπως φαίνεται και στο mamapeinao. gr. Οι μερίδες είναι για 6 άτομα και οι θερμίδες φτάνουν τις 320. Καλό είναι να αποθηκεύστε την πραλίνα σε βάζο […]
Για απαλή, σπιτική πραλίνα φουντουκιού στο τσακ μπαμ, αυτή είναι η τέλεια συνταγή.
Με χρόνο προετοιμασίας 10 λεπτά και χρόνο εκτέλεσης 25, είναι το γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, όπως φαίνεται και στο mamapeinao. gr.
Οι μερίδες είναι για 6 άτομα και οι θερμίδες φτάνουν τις 320. Καλό είναι να αποθηκεύστε την πραλίνα σε βάζο και επικαλύψτε το ψωμάκι ή τα νόστιμα γλυκά σας!
Διαβάστε ακόμα: Με αυτό, θα ξεχάσεις όσα ήξερες για την πανακότα
Υλικά
250 γραμμάρια ζάχαρη
20 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια φουντούκια
120 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
30 γραμμάρια κακάο
Εκτέλεση
Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τη ζάχαρη μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει καραμέλα, για περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτουμε τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε με την καραμέλα.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε για ένα λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά.
Στη συνέχεια, αφού κρυώσουν τα καραμελωμένα φουντούκια, τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Προσθέτουμε με το κακάο και τη σοκολάτα. Πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια πάστα. Αποθηκεύουμε την πραλίνα σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.