Το κρεμμύδι πέρα από τις θεραπευτικές του ιδιότητες, δεν λείπει από σχεδόν κανένα φαγητό. Οι περισσότερες συνταγές το περιλαμβάνουν, έστω σε κάποια μικρή ποσότητα. Τι γίνεται όμως με το υπόλοιπο; Συνήθως το αφήνουμε έξω ή το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη χρήση. Τις πιο πολλές φορές, χαλάει και το πετάμε στον κάδο απορριμμάτων. Έχουμε […]
Το κρεμμύδι πέρα από τις θεραπευτικές του ιδιότητες, δεν λείπει από σχεδόν κανένα φαγητό.
Οι περισσότερες συνταγές το περιλαμβάνουν, έστω σε κάποια μικρή ποσότητα.
Τι γίνεται όμως με το υπόλοιπο; Συνήθως το αφήνουμε έξω ή το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη χρήση.
Τις πιο πολλές φορές, χαλάει και το πετάμε στον κάδο απορριμμάτων.
Έχουμε πει όμως ότι είναι αμαρτία να πετάμε το οτιδήποτε, γι΄αυτό πρέπει να αναζητούμε τρόπους που κρατούν φρέσκα τα τρόφιμα.
Το πιο δοκιμασμένο κόλπο – Κρεμμύδια, χωρίς δάκρυα!
Όσο λοιπόν για το κομμένο κρεμμύδι, υπάρχει ένα κολπάκι.
Η συνταγή ζητά μισό κρεμμύδι και θέλετε να κρατήσετε το υπόλοιπο μισό φρέσκο;
Τρίψτε βούτυρο στην επιφάνεια κοπής και τυλίξτε το κρεμμύδι σε αλουμινόχαρτο πριν το βάλετε στο ψυγείο.
Το βούτυρο θα το κρατήσει φρέσκο, δοκιμάστε το!