Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τελευταία ευκαιρία για να μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελευταία ευκαιρία για να μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Τελευταία ευκαιρία δίνεται για να μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, όπως αναφέρει το Reuters. Στόχος των Ευρωπαίων να εξασφαλίσουν, έστω και την τελευταία στιγμή τη στήριξη του ΔΝΤ στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Οι συζητήσεις θα γίνουν στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των χωρών της G7, στον Καναδά. Διαβάστε ακόμα: «Τσουχτερές» […]

Τελευταία ευκαιρία δίνεται για να μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, όπως αναφέρει το Reuters.

Στόχος των Ευρωπαίων να εξασφαλίσουν, έστω και την τελευταία στιγμή τη στήριξη του ΔΝΤ στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Οι συζητήσεις θα γίνουν στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των χωρών της G7, στον Καναδά.

Διαβάστε ακόμα: «Τσουχτερές» οι νέες αντικειμενικές αξίες

«Αυτό το πράγμα πρέπει να γίνει τώρα. Αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την ερχόμενη Δευτέρα, τότε το πιο πιθανό είναι το ΔΝΤ να μην μετάσχει στο πρόγραμμα», δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος που εμπλέκεται στις συζητήσεις.

Το ΔΝΤ έλαβε μέρος στα δύο πρώτα πακέτα στήριξης της Ελλάδα, αλλά έχει αρνηθεί να συμμετάσχει στο τρίτο έως ότου η Ευρωζώνη συμφωνήσει στο πως θα ελαφρύνει το υπέρογκο χρέος της Ελλάδας που φτάνει το 179% του ΑΕΠ της.

Στον αντίποδα, οι Ευρωπαίοι απαντούν ότι λεπτομέρειες μπορούν να δοθούν μόνο προς το τέλος του τρίτου προγράμματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις