Αυτή είναι η λαχταριστή και εναλλακτική – χίπστερ συνταγή για ζουμερό burger.
Μυστικό συστατικό, όπως φαίνεται στο mamapeinao. gr, είναι η σάλτσα μπύρας. Ο χρόνος προετοιμασίας φτάνει τα δέκα λεπτά και ο χρόνος εκτέλεσης τα 45.
Οι μερίδες είναι για τέσσερα άτομα.
Διαβάστε ακόμα: Must για το καλοκαίρι: Η νέα, φανταστική εκδοχή του τοστ
Υλικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 ψωμάκια για hamburger
- 1/2 φλιτζ. μουστάρδα
- 1/4 φλιτζ. μπύρα
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 4 φύλλα από μαρούλι πλυμένα
- 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
- 4 φέτες τσένταρ
Εκτέλεση
- Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το κρύο νερό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μοιράζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια πάχους 1,5 εκ.
- Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ψήνουμε τα μπιφτέκια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Λίγο πριν ψηθούν εντελώς, προσθέτουμε από πάνω από 1 φέτα τσένταρ για να λιώσει.
- Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε πιατέλα και σβήνουμε τη φωτιά. Ανοίγουμε τα ψωμάκια οριζόντια. Τα βάζουμε στο τηγάνι για 1 λεπτό, γυρνώντας τα για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπύρας: σε μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, τη μπύρα, τη ζάχαρη και 1/2 κ.γλ. αλάτι.
- Συνθέτουμε τα μπέργκερ: Αλείφουμε το ένα ψωμάκι με τη σάλτσα μπύρας. Προσθέτουμε από ένα φύλλο μαρουλιού, μία ροδέλα ντομάτας και ένα μπιφτέκι. Σκεπάζουμε με τα ψωμάκια και σερβίρουμε.